Musti%2016%20v%20008.jpg

 

Hiljaisuus on taas uhannut laskeutua blogin ylle, syynä lähinnä oma sairasteluni - kuumeisena ja bronkiittisena ei juuri jaksa kuin pakolliset kuviot, ja jos jonain päivänä yltyy ihan hillitysti jo riehumaan toivossa, että kyllä se tästä, niin seuraavana on entistä pahempi olo. Hengissä ollaan kuitenkin. Paljon mitään ei kyllä ole viime aikoina tapahtunutkaan...Tuossa lepäilykuvassa (huomioi Rion vauhdikas asento) on muuten kaksi kissaa - Musti nukkuu tuolla oikeanpuoleisen viltin alla (se on vihdoin ymmärtänyt peittojen hyödyn :).

 

Musti%2016%20v%20002.jpg

 

Arvoisa Koirien Suojelushenki,

Voisitko parantaa tuon emäntäotuksen aika pian, että päästäisiin taas kunnon lenkeille. Namitarjonta saisi myös olla monipuolisempaa, ja puruluupäiviä useammin. Trimmauksista ja tassujenpesuista ei ole niin kovasti väliä.

terveisin Rondo

 

Musti%2016%20v%20003.jpg

 

Kottaraisia on vielä täälläkin, vaikka suurimmat parvet taitavat olla jo lähteneet muuttoreissulle.

Sanonpa nyt muistaessani senkin, että vaikka pääsen taas pitkästä aikaa kotona nettiin,  se onnistuu ainoastaan explorerin kautta, ja siinä taas on teksti niin pientä, että hädin tuskin näkee. Toivottavasti nuo koonlisäykset näkyvät sentään lukijoiden koneilla.

Ja koneista puheen ollen, tässä meidän vesikampauksellisia hevosia:

 

Uusi%20katastrooffi%20051.jpg

Uusi%20katastrooffi%20053.jpg

Uusi%20katastrooffi%20055.jpg

Ja vielä murheenkryyni Valle.

Uusi%20katastrooffi%20057.jpg

Minäkö murheenkryyni? Panettelua...

Tosiasiassa tämä elikko on taas tempaissut pari kertaa itsensä aitojen väärälle puolelle. Yhdellä kertaa se onnistui saamaan toisen takajalkansa niin kiipeliin paimenlankoihin tuolla katastrofialueella, että se näkyi kipuilevan sen jälkeenkin (parani kyllä arnicalla, mutta toivottavasti se oppi edes jotain).

Yhdessä vaiheessa laitoin sen aina jo melko aikaisin iltapäivällä talliin, mutta nyt olen taas yrittänyt laittaa edes tuohon portinpuoleiseen laitumenpäähän virran (muuallehan sitä ei saa, mutta kiitettävästi olen itsekin onnistunut oppimaan varomaan paimenlankoja parin tällin jälkeen...), ja nyt se on onnistunut pysyttelemään taas vaihteeksi aitojen oikealla puolella ja ulkona yhtä kauan kuin kaverinsakin.

Vajaa viikko sitten täällä oli taas niin kova myrsky, että hädin tuskin uskallettiin pihalla kulkea putoavien oksien pelossa. Ei niitä sentään kenenkään päähän tullut, mutta maahan sitäkin enemmän, niin että polttopuita on taas riittänyt. Nyt on jo muutaman päivän ollut aurinkoista, ja mahtavat pyykinkuivatusilmat. Yöt ovat edelleen viileitä, niin että varsinkin alempana pelloilla on aamuisin kuuraa.

 

Musti%2016%20v%20006.jpg

 

Saatiin joku aika sitten taas painosalvaa Suomesta, mutta siinä on jotain vallan outoa, kun koko voide on puoliksi litkua niin ettei sitä tahdo saada sormista irti - korvissa se taas ei pysy. Löysin jostain kaapista vielä Herbamedicuksen vanhan aloe-voiteen, joka on melko sitkeää, ja lisäsin siihen vähän glyseriiniä ja hevosten piimaata, ja niin siitä tuli jonkunlaista korvikepainosalvaa. Kauaa sekään ei korvissa pysy, kun on niin notkeaa eikä edes tarpeeksi painavaa, mutta tuoksu on tosi raikas ja hyvä, eikä tunnu haittaavan koiraakaan. Olikohan se pk-collieiden fb-sivuilla, kun joku tiesi jonkun tekemän hyvän painosalvan, mutta juuri silloin en sitten kirjoittanut sitä ylös, ja nyt sitä ei enää löydy kirveelläkään. Any ideas, anyone?

Kissojen raapimispuu lensi tänään ulos. Sehän repsotti jo joka suuntaan, mutta aina siihen joku sinnikäs silloin tällöin kiipesi, ja olen vaan yrittänyt pitää sitä tuossa ikkunan edessä. Nyt joku  (kissa siis) oli ottanut sen alustan pissapaikakseen, ja sitä hajuahan ei saa millään siitä levystä kokonaan pois, niin että hyvästi. Ikkunan edusta näytti aika tyhjältä, kunnes keksin laittaa siihen yhden iglu-mallisen kissankorin avonainen puoli ikkunaan päin, ja joku on siinä jo käynyt paistattelemassa päivää.

 

Musti%2016%20v%20020.jpg

 

Näitä on taas riittänyt leikkokukiksikin koirien katkomina, mutta nyt alkavat pikkuhiljaa olla kukkineita - paitsi se pienten narsissien puska, jonka ostin täältä ensimmäisenä keväänä ja tökkäsin maahan, josta se putkahtaa edelleen joka kevät ilahduttamaan meitä. Nuo narsissit leviävät täällä ihan itselläänkin, niin että meidän pihallakin niitä kukkii ihan uusissakin paikoissa, ja monin paikoin niitä näkee kukkivan tienposkissa kaukana kaikista taloista.

 

Aikaisia%20kukkijoita%20007.jpg

 

Koirista on sentään trimmattu jo 2/3, myös tämä herra. Rondon jätän aina viimeiseksi, kun siinä on jostain syystä edelleen vähiten työtä.

Jospa tämä tästä taas :)