Matto%20012-normal.jpg

Bläääh, tämäkin vielä...Tuo pahus katkesi taas kesken koirien harjauksen. Mikä noissa harjoissa on, kun eivät kestä. Tuokin oli jo ennestään kertaalleen liimattu, taisi sentään kestää muutaman kuukauden, ennen kuin taas irtosi tuo varsi. Nyt se on taas varikolla korjattavana. Omat hiusharjani katkeavat yleensä ihan samasta kohtaa, nekin yleensä ihan ilman syytä - paitsi yksi joskus miljoona vuotta sitten, sen heitin keskelle koiratappelua...

Matto%20004-normal.jpg

Arvatkaas, kuka tuo on - no tietysti Viiru. Ulkona oli lämmintä ainakin 27 astetta, eikä sisälläkään kylmä ollut, mutta kun hän rakastaa peittojen alla nukkumista ;)

Joskus viikko sitten en päässyt muutamaan päivään sähköpostiini, kun se alkoi taas sekoilla jostain turvakoodeista. Juuri kun olin vihdoin saanut sen asian jotenkin selvitettyä, meni netti taas nurin niskoin. Se tapahtui itse asiassa juuri tuon viimekertaisen kirjoituksen jälkeen. Täällä ukkosti, ja vaikka kone oli sen aikaa irti seinästä (mitä ei ilmeisesti edes tarvittaisi, sillä sen pistokkeen jatkona on ylijännitesuoja), niin nettipä ei sen koommin enää toiminut. Soitin taas apulinjalle seuraavana aamuna (osaan niiden odotusmusiikin jo ulkoa, on edelleen sama kuin puolitoista vuotta sitten...), ja sieltä luvattiin korjaaja perjantaille. Korjaajat saapuivatkin, joskin niin viime tingassa ilmoitetun ajan rajoissa, että hermoilin jo jääväni vielä viikonlopun yli ilman konetta. He pelkäsivät koiria niin kovasti, että laitoin ne oven taakse - oikeasti, luuleeko joku tosissaan, että viittoilen vieraita käymään sisään, sanon, etteivät koirat ole vaarallisia ja sitten katson tyynesti vieressä, kun ne purevat vieraita...höh, kai semmoiset koirat olisi jo aluksi suljettu johonkin! No, miehet kuitenkin askartelivat kovasti jotain vanhan keittiön nurkassa olevien johtojen kanssa, vaihtoivat pari mötikkää sinne, ja taas pelittää - no, paras koputtaa puuta...

Matto%20006-normal.jpg

Vaikka hevoset ovat askaroineet kovasti pihalla, on ruohon seassa vielä ainakin viisi koiranlelua, joita emme ole reissulta palattuamme löytäneet. Haettu on vimmatusti, mutta toistaiseksi ilman tulosta - paitsi että Rondo löysi jostain yhden bumerangin muotoisen patukan, jota en edes muistanut, ja itse törmäsin jalallani yhteen ruohoon kaivautuneeseen motivointipatukkaan, vaikken juuri silloin edes ollut mitään etsimässä. Tuntuu kyllä kummalliselta, ettei edes vahingossa astu niiden narupallojen päälle, mitkä kaiken todennäköisyyden mukaan edelleen piileksivät ruohikossa, vaikka sitä on haravoitu ristiin rastiin. Kaiken lisäksi lähes kaikki ulkolelumme ovat ainakin osaksi kirkasvärisiä juuri niiden näkymisen helpottamiseksi... Kadonneen pyörän sisäkumin tilalle löydettiin tuolta tieltä joku täkäläinen katkennut sisäkumi, mutta se on ilmeisesti jostain kapearenkaisesta kilpapyörästä ja niin ohut, että on melkein katketa vetoleikeissä ja singahtaa ikävästi jonkun näpeille aina kun joku toinen (=Rondo) päästää siitä yhtäkkiä irti ;)

Matto%20027-normal.jpg

Matto%20039-normal.jpg

Yhtenä aamuna, kun olin illalla viimeksi pessyt hiukseni, toinen korvani oli umpilukossa eikä auennut koko päivänä, vaikka olisin tehnyt tai ottanut mitä. Vasta iltalenkillä, kun kiivettiin tuonne mäelle, se jossain kohtaa aukesi. Inhottavaa, olin koko päivän puolikuuro ja ihan toistaitoinen. Silloin kun muutimme tänne, sama korva käyttäytyi joka hiustenpesun jälkeen ihan samoin, mutta sitten sen oikuttelu loppui. Sitä paitsi silloin polveni vielä kestivät tuolla asvalttitiellä tehtävät lenkit, ja usein se silloinkin aukesi tuolla mäen päällä. Kai siinä joku vika on, mutta olkoon, parempi kun en liian tarkkaan tutkituta päätäni ;)

Matto%20072-normal.jpg

Varmaan jostain entisestä elämästäni oravana peritytyy rakkauteni käpyihin. Tämän komean yksilön huomasivat koirat kerran lenkillä tuossa kujalla kotiin tullessa, ja hypin melkein riemusta, kun tajusin, mitä ne ihmettelevät. Siinä lähellä on talo, jonka pihalla olevan männyn alla lojuu runsaasti noita käpyjä, ja olen aina ohimennessämme kuolannut niiden perään. Nytpä joku ystävällismielinen otus oli sen tuonut siihen tielle löydettäväksemme :) Kiitos kiitos kiitos :) :) :)

Matto%20016-normal.jpg

Ontelokuitua oli jäljellä vielä kokonainen vyyhti puhtaanvalkoista, enkä oikein tiennyt mitä siitä olisin tehnyt, mutta nytpä aloin virkata siitä ja käsityökorista jääneestä pinkistä sängynvierusmattoa. Aika hauskan näköistä siitä tulee, joskaan ainakaan tuo pinkki ei riitä enää pitkälle, mutta saahan sitä Suomesta seuraavalla kerralla lisää. Tuosta kuidusta voisi tulla kyllä juuri semmoisia alustoja, joita omatkin koirani voisivat suostua käyttämään vaikka ulkorapuilla - karva-alustat (kalliisti ostetut ja huolella valitut) eivät ainakaan kelvanneet... Kovin vähän ovat koirat nyt kyllä voineet pihalla oleskella, aina on joko liian kuuma tai sataa.

Matto%20011-normal.jpg

Helteet ovat onneksi toistaiseksi vain muisto. Perjantaina alkoi sataa iltapäivällä, lauantaina lotisi koko päivän, ja senkin jälkeen on vettä tullut enemmän tai vähemmän joka päivä. Ruoho alkaa laitumellakin olla taas vihreää :) Huomisen jälkeen pitäisi olla muutama päivä poutaa, mutta ihan kohtuullisia lämpötiloja. Huomenillalla voisin ehkä aloittaa koirien pesun, jos ei heti seuraavina päivinä tarvitse pestä taas kuraisia käpäliä, vaan säilyisivät hohtavan puhtaina edes pari päivää.

Matto%20032-normal.jpg

Melkein onnistuin jo myymään sen Garminin navigaattorin. Laitoin Angloinfoon ilmoituksen, ja saman tien sitä jo joku englantilainen kyseli. En tiedä, kuinka saitoja skotit sitten ovatkaan, mutta voi näitä englantilaisiakin - hinta oli jo melkein puolet uutta alhaisempi, mutta siitä olisi vielä pitänyt pudottaa, ja kun en siihen kerrankaan ollut valmis, loppui kaupanteko siihen. Täällä pitää ilmeisesti kaikkeen myytävään laittaa englantilaisia varten reilu tinkimisvara...

Matto%20074-normal.jpg

Ai niin, meidän talon myynti-ilmoitus oli vihdoin laitettu nettiin. Kuvissa ei kyllä ole kehumista - suurin osa on ylivalottuneita, ja jostain kulmasta otetussa kuvassa itse talo näyttää niin kapealta, ettei siinä voi liikkua kuin sivuttain ;)