Persikat%20003-normal.jpg

On täällä sentään jotain positiivistakin, kauniin luonnon lisäksi siis. Tuo kaksi kiloa persikoita maksoi sentin vaille kaksi euroa Lidlissä, ja hyviä ovat.

Toinen ällistyttävän positiivinen juttu sattui eilen. Ajeltiin nimittäin vihdoin sinne Guingampin juna-asemalle, ilman suurempia odotuksia kyllä. Menin sen koneelta tulostetun ja lakon vuoksi käyttämättä jääneen junalipun kanssa tiskille, eikä mennyt kuin pari minuuttia, kun virkailija (nuori nainen, joka puhui jopa hyvää englantia) ilmoitti, että rahat menevät takaisin Visa-tililleni. Olin kellahtaa hämmästyksestä selälleni - siis ne rahat ihan oikeasti sai takaisin :) Tietenkin itse matka Pariisiin ja takaisin ajettuna maksoi noin nelinkertaisesti sen junalipun hinnan, mutta kuitenkin...

Kävin samalla ihmettelemässä paikallisessa Lidlissä, ja kyllä kuulkaa kalpenee Carhaixin Lidl ihan kovasti sen rinnalla. Siellä oli paljon isommat valikoimat kaikkea, ja jopa paistopiste josta sai tuoretta leipää. Vähän kyllä erosi Suomen vastaavista se piste - mitään pihtejä leipien ottamiseen ei ollut, vaan siellä oli joka loosissa jonkunlainen kiinteä kauhomisjuttu, jolla niitä leipiä sun muita vedettiin lähemmäs, jonka jälkeen ne laitettiin sormin pussiin (ihan tosi, suoritin vähän vakoilua, ennen kuin uskalsin tarttua pariin munkkiin, mutta niin niitä otettiin). Siellä olisi ollut jotain sämpyläntapaisia, joissa oli jotain kurpitsan(potiron)siemeniä  päällä, mutta päästäkseen asiakkaan ulottuville niiden olisi pitänyt hypätä jonkinlaisen metallihäkkyrän läpi (leipäagilityä?), enkä uskaltanut ruveta niiden taitoja kokeilemaan, joten sinne jäivät.

Persikat%20006-normal.jpg

Nauravat näkkileivät (pestyt, eilen illalla pesin vielä Rondonkin) tänään kanavalla. Rintakarvat jäi kyllä aamulla harjaamatta, kun se harja hajosi taas ja joutui uudestaan varikolle (ei taida enää liimaamalla tulla kalua, kun siitä on ilmeisesti joku pieni pala välistä irronnut). Karstoja löytyy kyllä talosta - ja autosta -, mutta ei niillä saa noiden turkkia yhtä hyvin harjattua kuin sillä metallipiikkisellä harjalla.

Persikat%20009-normal.jpg

Persikat%20013-normal.jpg

Noissa kanavanvarren taloissa on sitä jotain :). Kai ne ovat entisiä sulunvartijoiden taloja. Rondokin suoritti miehuuskokeen tänään ensimmäistä kertaa juuri tuota padon yli johtavaa kapeaa (korkeintaan 60 cm leveä) siltaa pitkin. Siitä marssittiin kaikki peräkkäin veden pauhatessa vimmatusti alla. Aikuisille se on nykyään jo melko helppo nakki, mutta Rondo ei ole ennen kokeillut ylitystä. Haa, mun superkoirat :)

Rinti, jonka pesin ihan ensimmäiseksi muutama ilta sitten, oli jälkeenpäin niin tyytyväinen ja kiitollinen puhtaaseen oloonsa, että kävi useaan kertaan vielä kiittämässä nuolaisemalla :)

Persikat%20015-normal.jpg

Hauska piirre täällä on tuo kukkien runsas käyttö joka puolella. Tässä pätkä Mael Carhaixin hautausmaan aitaa.

Koirat ovat taas parina päivänä voineet nauttia ulkona loikoilemisesta päivän mittaan. Tuossa oven vieressä olevassa lähes umpeen kasvaneessa kukkamaassa on rosmariinipuska, ja ilmeisesti sen lähellä asustaa joku kiinnostava otus, koskapa koirat ovat talloneet puskan melko maataviistäväksi, ja ne itse tuoksuvat ihanasti rosmariinilta koko illan :)

Persikat%20001-normal.jpg

Rentouttavaa viikonloppua.