Vehka%20027.jpg

Vehka%20032.jpg

 

Jo elokuu, huh. Nuo(kin) kuvat jäivät vähän epätarkoiksi ilman salamaa, vaikka kuinka yritin niitä räiskiä. Salama taas heijastuu kuvasta niin, että alkuperäinen kuvitus tuppaa katoamaan kokonaan. Tuo alempi on ehdoton suosikkini tuon hobus-kalenterin kuvista, ihan vaan siksi, että olen hulluna noihin punaisiin unikoihin. Ja sittenpä pitikin kaivaa esille vielä yksi suosikkikuvani koiristani vuodelta 2012, jolloin olimme talonkatsastusreissulla Ranskassa.

 

Ranska%2006%2012%20097.jpg

 

Tuo on otettu Mont St Michelin luostarisaareen johtavan kävelytien vierestä. Kaikki pellonvierustat, ja toisinaan itse pellotkin, olivat varsinkin Normandiassa silloin täynnä noita unikoita, ja suurin suruni oli, etten saanut ikinä autoa parkkeerattua mihinkään lähimaille, niin että olisin voinut istuttaa koirat johonkin keskelle unikkounelmaa. Tuolla se nyt edes lähimain onnistui, ja hetken päästä muut ihmiset istuttivat lapsiaankin tuonne kukkien keskelle ja kuvasivat niitä :) Rondohan ei tuossa vaiheessa ollut vielä edes pilke kenenkään silmäkulmassa...

 

Ohdake%20028.jpg

 

Pööh...nyt tunkevat jo korvatkin ulos maskeista, kun raaputan itseäni tuolla pensaikoissa...

Hevosten päiden ympärillä pyörii jatkuvasti kärpäsiä, joten maskit olisivat kovasti tarpeen. Valle ja Blakkur vaan irrottavat omansa jo heti aamusta piehtaroidessaan, tai ties miten, mutta päässä ne eivät ainakaan pysy, vaikka mitä tekisi.

Karhunvatukat alkavat vähitellen kypsyä, ja Valle tunkee itsensä taas pitkälle tuonne laitumen reunan pöheikköihin piikeistä välittämättä yrittäessään saada mahdollisimman paljon niitä marjoja suuhunsa.

 

Vehka%20020.jpg

 

Aamiainen kissan kanssa :)

 

Vehka%20024.jpg

 

Entäs pienet nälkäiset koirat...?

 

Vehka%20026.jpg

 

Tavoistaan poiketen Viiru on tunkenut välillä syliin, ja katselee kanssani sarjoja youtubesta. Viimeisin löytö on skottilaissarja, joka taisi suomalaiselta nimeltään olla Laakson kuningas. Se on sopivan kaheli, ja siinä vilahtelee välillä kaksi kaunista borderterrieriä - plus tietysti ihania skotlantilaisia maisemia, joihin haluaisin koirineni heti sukeltaa...

 

Vehka%20008.jpg

 

Sitten löytyy näitä auringonpalvojia...

 

Vehka%20011.jpg

 

...ja muuten vaan lepäilijöitä.

Nyt ei kyllä paista, vaan tulee tihkua. Jos en ihan väärin ole kuullut, jossain kaukana taitaa jopa ukkostaa, mutta en viitsi avata yhtäkään ikkunaa asiasta varmistuakseni, kun Rio ei ole toistaiseksi reagoinut mitenkään. Toivotaan, että ne jyrinät pysyvätkin tarpeeksi kaukana.

 

Vehka%20035.jpg

 

Joku lempipuuhassaan tassut taivasta kohti :)

 

Vehka%20042.jpg

 

Vaihteeksi yksi näitäkin...

 

Vehka%20049.jpg

 

...ja näitä, ovat mielestäni vaan niin hauskoja.

 

Vehka%20076.jpg

 

Vehkapötkylät alkavat myös kypsyä.

Sain vihdoin perjantaina siivottua. Imuri vaan on saanut jonkun hengenahdistuksen eikä jaksa imeä kunnolla, vaikka missään ei näy yhtään tukosta, ja säiliötäkin tyhjentelin välillä. Sitten kun pelkän putken pään laittaa johonkin imemään jostain pienemmästä paikasta, se rupeaa pitämään sellaista elämää, että imurointiavustajani (Rinti&Rondo) kiiruhtavat paikalle ja yrittävät hillitä sitä, tuloksella että Rintin tassu osuu katkaisijalle, ja imuri sammuu - mikä on kyllä yleensä muutenkin ainoa keino sen metelin lopettamiseen (toinen on sen koko höskän täräyttäminen lattiaan, sekin joskus auttaa). Äh. Ei siinä varmaan isoa vikaa ole, ja vastahan koko imuri on parivuotias, eikä ainakaan tässä huushollissa saa mitään burn out -oireita, mutta tosi häiritsevä sellainen tuo on. Onneksi harja ja sihveli toimivat moitteettomasti :)

Noiden täkäläisten festareiden möykkää kuunnellessani aloin ihmetellä myös suomalaisia festareita, erikoisesti Ruisrockia. Siis lähinnä sitä, että sen pitämiseen on ikinä myönnetty lupaa Ruissalossa, joka on sentään luonnonsuojelualuetta, ja kaiken lisäksi saari. Metelihän kuuluu myös ympäröiville alueille varsin laajasti vettä pitkin, ja silloin puhutaan kuitenkin vain ihmisistä - miten ne kaikki eläimet siellä pärjäävät sen katkeamattoman melun keskellä. Hirvet ja peurat sun muut nyt äkkiä uivat kauemmas, mutta entäs ne kaikki, jotka eivät voi viedä vielä melko nuoria pentujaan sieltä mihinkään...En tosiaankaan haluaisi olla ruissaarelainen jänis tai kettu tai supi, tai edes mäyrä. Huh. No en kyllä oravakaan...en edes liitosellainen. Mutta ihan tosi, ehkä olen vain niuho kalkkiseläintensuojelija, mutta kuitenkin. Kyllähän turkulaiset tuttuun tapaansa vastustavat kaikkea ja pitävät ääntä häiritsemisestä, mutta voisiko joku edes oikeasti ryhtyä toimenpiteisiin niiden eläinparkojen puolesta? Voivoivoi...

 

Vehka%20074.jpg

 

Mutta hauskempiin asioihin. Ensimmäistä kertaa vasta huomasin, että sen sutipuun varsihan on ihan täynnä pieniä sydämiä :)

Olisikohan siinä koirien suojelemisessa autoihin jättämisestä kuitenkin menty jo hiukan liian pitkälle (miten niin outo lause...keksikää itse parempi!) Suomessa. En nyt asiasta tietenkään sen enempää tiedä, mutta sen mitä verkkosivuilta olen sikäläisiä lehtiä lukenut, tuntuu olevan vallalla mielipide, ettei niitä koiria voi ikinä milloinkaan kesäaikaan jättää edes muutamaksi minuutiksi autoon kaupan pihalle... Siis voi pyhä jysäys. Joku oli jo oikeasti soittamassa johonkin, kun näki koiran autossa - siitä huolimatta, ettei lämpötila ollut edes korkea, ja autosta oli ikkunat auki. Jos nyt kuitenkin kannattaisi keskittyä niihin idiootteihin, jotka edelleen jättävät niitä koiriaan lähes hermeettisesti suljettuihin autoihin auringonpaisteeseen... Siinäkin on pieni ero, jättääkö sen koiran kauppaan lähtiessä jääkylmään autoon (kunnon ilmastointi), josta on vähintään neljä ikkunaa reilusti auki, auto on varjossa ja mahdollisesti vielä isossa autokatoksessa, jossa käy viima lämpiminäkin päivinä, tai jo valmiiksi lämpimään autoon auringonpaisteeseen, vaikka sitten olisi ikkunatkin auki. Silläkin seikalla, minkä kokoinen tämä auto on, on ehkä hiukan tekemistä sen viileyden kanssa - on varmasti eri asia olla edes hetki suljettuna (vaikka ikkunat auki) esim. Yarikseen (enkä nyt puhu Versosta), kuin isoon maasturiin tai pakuun. No en tiedä, ehkä olen väärässä, mutta hurjalta kuulostaa, jos ei teilauksen pelossa enää uskalla kesäaikaan piipahtaa kaupassa pidemmälläkään matkalla, jos (omassa tapauksessani kyllä KUN) koirat ovat kyydissä...Ihan hyvä, että nykyään uskalletaan toimia, jos eläin on oikeasti pulassa, mutta ei ehkä kannata mennä auttamishalussaan repimään mummoa kadun yli, jos hän hakkaa sateenvarjolla päähän, kun ei halua mennä ;)

Tästä nyt tuli mieleen ihan toinen juttu. Silloin vuonna nakki ja makkara, tai siis itse asiassa niinä viitenätoista vuonna, jolloin minulla oli ensimmäinen koirani, cairni, ei suinkaan ollut tavallista löytää mitään seurakoirille tarkoitettua koulutuskenttää. Niinpä kävin Kimin kanssa ainakin kahdessa palveluskoirille tarkoitetussa treenipaikassa sillä palveluskoiravuorolla. Ihan hyvin meidät otettiin vastaan, siinä ei ikinä ollut ongelmia, mutta harjoitukset olivat ainakin silloin osin itselleni aika käsittämättömiä. Eräässäkin osiossa koirat komennettiin seisomaan rivistössä, ohjaajat menivät kauemmas, ja sen jälkeen koulutusohjaaja meni jokaisen koiran luo ja komensi sen maahan. ??? Kaikki ne isot palveluskoirat menivät mukisematta, mikä oli itsestäni täysin järjenvastaista, ja niin ilmeisesti Kimistäkin - se jökötti seisomassa ja tuijotti minua, vaikka se koulutusohjaaja olisi tehnyt mitä. Lopulta hän totesi, ettei hän saa tätä maahan rikkomatta sen luita. Hah, eipä ollut tarkoituskaan :)

 

Vehka%20006.jpg

 

Yksi asia, joka ihmetyttää itseäni jatkuvasti, on ainakin jenkkien kykenemättömyys riisua kenkiään sisätiloissa. Siis mitä tahansa sarjaa tai elokuvaa katsoo, niin siellä ne heittäytyvät loikomaan sohvalle tai sängylle ulkokengät jalassa. Eikö niille kukaan ole kertonut tossuista, joita voi käyttää sisätiloissa, ja kuinka kauheassa siivossa niiden sängynpeitteet (siis olettaen, että niitä edes on) ja sohvat ovat? Ja eikö siellä voisi olla eteisiä, tai ainakin vaatenaulakoita? Joku vieras kun tulee sisään, hän riisuu takkinsa ja pitelee sitä sitten vaivaantuneena käsissään, kunnes ystävällinen emäntä tulee ja sanoo, että hän voi ottaa sen - ja laittaa sen sitten vieressä olevan tuolin selkänojalle...Niin, ja juhlissahan toinen suosittu paikka on joku iso sänky, jolle heitellään kaikkien vieraiden takit. Ei ymmärrä. Mitä vikaa on eteisissä, tai naulakoissa, tai edes sisätossuissa?! Voisi kai niille edes vihjata vähän helpommasta tavasta...

No jaa. Tein eilen teeleipiä ja innostuin vähän liikaa niiden maustamisessa. Laitoin niihin kyllä ohjeiden mukaan juustoraastetta, mutta lisäksi omasta päästäni (tai siis pussista) myös kuivattuja sieniä (kiitos Noora, niitä on vieläkin) sillä seurauksella, ettei niitä voi hajoamisen pelossa ainakaan halkaista, vaan ne on nautittava sellaisenaan, eli melkoisina möykkyinä... Teeleivät ovat lähes ainoita, joiden tekeminen edes joten kuten onnistuu tuolla kaasu-uunilla. Siinä kun on painavat pellit (jotka koostuvat yläosan ritilästä ja alaosan syvästä pellistä, mitkä kaksi yksikköä ovat lähes kiinteästi toisissaan kiinni), jotka menevät sinne uuniin vain yhteen suuntaan, eli niitä ei voi kääntää kesken paistamisen. Ainoa vaihtoehto on näin ollen yrittää pyörittää sitä leivinpaperia kesken paistamisen ympäri - ja polttaa siinä sivussa kaulansa, kun kaulassa oleva hopeaketju imee sekunnissa itseensä kaiken uunista tulvivan julmetun kuumuuden... No, kaikilla meillä on ristimme - siis ei kaulassani, siinä ketjussa (joka on ainoa pitämäni koru, mutta jota ilmankaan en osaa olla) on nimittäin ametisti - ainakin siihen saakka, että voin tilata itselleni Etsyn sivuilta ihanan hopeisen ravaavan collien :). Juu. Vähän aikaa sitten jossain kysyttiin, mikä on eniten lämpöä johtava metalli, ja minä mietin vain jotain kuparia, vaikka olisi jo kokemuksen perusteella pitänyt tietää oikea vastaus - kas, hopeahan se :)

Miksi ihmiset oikeastaan ostavat eläimille kalliita leluja? Kaikkihan tietävät, että kissojen mieluisimpia leikkikaluja (tai ainakin -paikkoja) ovat tyhjät pahvilaatikot ja paperikassit, ja koirien taas - kepit, kepit,kepit, kepit :)

 

Vehka%20055.jpg

Vehka%20057.jpg

Vehka%20061.jpg

Vehka%20062.jpg

Vehka%20063.jpg

Vehka%20065.jpg

 

Iloista viikkoa :)