Hein%C3%A4kuu%202013%20001-normal.jpg

Kuten sanottu, helle ottaa voimilleni erityisesti - en tiedä, mistä olin viimeksi löytänyt meiltä kolme kattoikkunaa, ei niitä ainakaan enää ole kuin kaksi... Jos sen sijaan jollekin jäi se käsitys, että Bastilji olisi edelleen olemassa, niin en sitä edes hellehuuruissani kuvitellut, olipahan vain täkäläisen vankilan symboli.

Sain juuri aika pelottavan lehtijutun ystävältäni sähköpostin liitteenä, taisi olla Hesarista. Siinä eräs suomalainen kertoi omistavansa asunnon Ranskasta, mutta olevansa kykenemätön käyttämään sitä, koska erinäisten asianhaarojen vuoksi sinne oli päässyt pesiytymään ranskalainen mummeli (tai jotain sinne päin, saattoi olla nuorempikin, mutta tyypillisen sitkeä ranskalaisyksilö joka tapauksessa), joka ei suostunut poistumaan sieltä kirveelläkään. Sähkösopimuksen irtisanomisen jälkeen (älkää vaan ikinä tehkö moista Ranskassa, jos ette ole todella muuttamassa pois, sähkölaskulla voi nimittäin todistaa asuvansa paikassa vakituisesti, joskus jopa paremmin kuin talonostotodistuksella..) mummeli teki uuden sopimuksen omissa nimissään - ja siellä oli ja pysyi! Ja pysyy vieläkin, ilmeisesti maailman tappiin, sillä laki on näiden talonvaltaajien puolella, ja netistä kuulemma löytyy läjäpäin ohjeita moisten valtauksien tekemiseen - niin ranskalaista... Suomalaisen oikeustajuun tuommoinen ei mene kirveelläkään, mutta minkäs näiden kanssa teet!

Hein%C3%A4kuu%202013%20073-normal.jpg

Näistäkin saa ihan kelvollisia leikkokukkia, vaikken ole mitenkään kovin ihastunut sinisiin viljeltyihin kukkiin (no, näitä tuntuu sikiävän täällä ihan viljelemättäkin, mutta en silti osaa rinnastaa niitä kissankelloihin, hiirenvirnaan ja muihin sinisiin villeihin suosikkeihini...). Katselin juuri eilen Lidlissä pionikimppuja ja melkein jouduin kiusaukseen, mutta maltoin mieleni ja päätin tyytyä pihalta saataviin kukkiin pöydälläkin. Pionit vaan ovat suuri rakkauteni, eikä niitä tällä tontilla kasva yhtäkään.

Sen sijaan ostin Lidlistä digitaalivaa'an, ja toivon sen vastaisuudessa näyttävän entistä pienempiä lukemia singahtaessani sille silloin tällöin. Edellinen kuuri jäi kesken juuri samanlaisen vempeleen vuoksi. Arjalla ja Matilla on digitaalivaaka, ja Matti totesi heidän täällä käydessään, että vaakani näyttää monta kiloa liikaa. Siitä ilahtuneena päätin pitää taukoa laihdutuskuurissa, ja sitä on nyt jatkunut turhan pitkään... Ei silti, että mikään vaaka kertoisi peiliä paremmin, onko kuurille tarvetta vai ei, mutta tekosyy se on huonompikin ;)

Hein%C3%A4kuu%202013%20012-normal.jpg

Maailman vehrein pyykinkuivatuspaikka?

Ikinä eläissäni en kyllä enää NATO-maahan muuta! Herran jestas noita hävittäjiä, niitä pyyhkii täälläkin kattoa hipoen harva se viikko useampaankin kertaan, että polvet lyövät loukkua, ja kaiken lisäksi ne ovat nyt kesäaikaan päättäneet ilahduttaa meitä yövierailuillaan...Koirat räjähtävät joka kerran niitä kuullessaan, eivätkä varsinaisesti siedäty niihin emännänkin rähistessä joukon jatkona ;)

Hein%C3%A4kuu%202013%20050-normal.jpg

Tämä ei valitettavasti ole meidän pelloltamme - omat heinämme ovat edelleen tekemättä, vaikka asiasta piti olla sovittu jo aikaa sitten, ja nyt ainakin ilmat olisivat heinäntekoa suosineet. No, tämä on Ranska...

Hein%C3%A4kuu%202013%20029-normal.jpg

Näitä kasvaa myös täällä ihan villinä ja vapaana, eikö tuo jotain elämänlankaa mahda olla.Hein%C3%A4kuu%202013%20011-normal.jpg

...ja näitäkin löytyy ihan omalta pihalta kotoisen näköisinä :)

Olen saanut kovan käsityöinnostuskohtauksen. Aikaisemminhan kudoin jopa villapuseroita joululahjoiksi tutuille, mutta viime vuosina aikaa on ollut vähemmän, ja hartiat ovat ilmaisseet vastalauseensa enimmille kutomisille. Mutta nyt se iski taas oikein kunnolla - jotain itse tehtyä on taas saatava aikaiseksi, vaikka henki menisi, ja täällä olisi ainakin nykyisellään enemmän aikaakin käsitöille.

Ensin tilasin Lotan välityksellä sukkalankaa Suomesta, pätkävärjättyä Seitsemää veljestä, ja olin ihan innoissani. Into loppui kuitenkin sen langan kohdalla lyhyeen, sillä lanka, joka näytti kuvissa tosi houkuttelevan väriseltä, antaa varsinkin sukissa lähinnä mielenvikaisuutta symboloivan lopputuloksen, niin levotonta jälkeä siitä syntyy. Yhdet sukat kuitenkin tein valmiiksi (harmi, että sitä on vieläkin kaksi täyttä kerää, joista ei tee mieli aloittaa yhtään mitään), ja annan ne nyt kuitenkin alkuperäissuunnitelman mukaan kummipojalle varustettuna anteeksipyynnöllä ja kehotuksella pitää niitä vain saappaaiden sisällä... Näin vähästä en kuitenkaan pysyvästi lannistunut, vaan tilasin uusia lankoja, villaisia ja puuvillaisia, sekä Suomesta että jenkeistä, ja nyt odotan sormet syyhyten pääseväni niihin käsiksi. Ensi jouluna saattaa yksi ja toinenkin pahaa-aavistamaton tuttu saada käsieni tuotteita lahjaksi ;)

Hein%C3%A4kuu%202013%20066-normal.jpg

Täältä tulevat haisustajat! Ei, eivät ne haise, kaikkea muuta, korkeintaan pihapurkin laventelilta, mutta sen sijaan rakastavat erilaisia haisuja, myös niitä, jotka eivät normaalisti ole koirien mielenkiinnon kohteena. Rion lemppareita ovat voimakkaat tuoksut, ja se menee kylkimyyryä hangaten itseään hevosten loimiin riippumatta siitä, ovatko ne juuri pestyjä vai hevosentuoksulla kyllästettyjä. Saman käsittelyn saavat narulla kuivuvat lakanat, vaikka käytän hajusteetonta biologisesti hajoavaa pulveria, että ota tuosta sitten selvää... Rinti on paljon valikoivampi, ja sen mieltymys tuli esiin vasta nyt kutoessani sukkia - se tahkoaa päänsä sivuja villalankakerään autuas virne naamallaan. Toisaalta sama koira ei välitä mitään auton istuimilla olevista lampaantaljoista, joita taas Rio suosii varsinkin istuma- ja nukkumapaikkoina autossa (ja joille se, kuten aikaisemmin on todettu, pyrkii läpi kaikkien esteiden ;) ).

Hein%C3%A4kuu%202013%20047-normal.jpg

Naapurin neidot olivat tänäkin aamuna paikalla.

Hein%C3%A4kuu%202013%20026-normal.jpg

Helle tuntuu jatkuvan parin inhimillisemmän päivän jälkeen. Meillähän ei televisiota ole ollut vuosiin, tuskin enää tuleekaan, mutta meilläpä on netti, ja nyt pahimpina hellepäivinä ollaan katsottu Lassie- ja Benji-elokuvia. Vaihteeksi ihan hauskaa, en muista, koska olisin viimeksi elokuvaa katsonut. Yleensä niiden katsominen taitaa olla muilla sadepäivien puuhaa, mutta olen aina ollut erilainen nuori, ja pahimpaan helleaikaan viihdymme ehdottomasti paremmin sisätiloissa ;) Sitä paitsi, käsityöt edistyvät ihan huomaamatta katsellen leffoja, joita löytyy koneelta ihan ilmaiseksi ja estoitta katsottavaksi. Lassie-filmit ovat nostalgisuudessaan kiehtovia - kiinnostavaa olisi tietää, miten perheenäiti kaikesta huolestaan huolimatta nukkuu autuaasti ja herää aamulla edelleen täydessä ja tahraantumattomassa meikissä...

Hein%C3%A4kuu%202013%20015-normal.jpg

Hein%C3%A4kuu%202013%20008-normal.jpg

Ruusuisin terveisin.