Pakkanen%20005.jpg

 

Täällä on ollut parina päivänä kylmä. Öisin lämpötila on ollut reilusti pakkasen puolella, eivätkä varjopaikat ole päivälläkään juuri sulaneet. Naapurin setä sanoi pakkasta olleen viime yönä jopa -4, hyi. Eihän se paljon ole verrattuna Suomen -20 molemmin puolin huiteleviin lukemiin, mutta täällä kylmien talojen ja tallien maassa ehdottomasti liikaa. Hevosilla on ollut öisin paksut fleece-loimet päällään, sillä talli on todella kylmä tuommoisilla lämpötiloilla. Vedet ovat olleet aamuisin jäässä tallissa, vaikka olen vielä viimeksi illalla vienyt ämpäreihin kuumaa vettä lämmikkeeksi (siis eihän se kaikki vesi ämpärissä tietenkään kuumaa ole, mutta lämmintä kuitenkin ainakin alkuyöksi). Ensi yön jälkeen täällä pitäisi taas onneksi lämmetä huomattavasti :)

 

Pakkanen%20007.jpg

 

Hahaa, siitäs saavat mokomat karhunvatukat, niiden varret katkeavat kuin tikut pakkasella :)

Koirilla on kyllä ollut aamuisin hauskaa, kun saa kiitää kuivalla ja huurteisella maalla ilman kurassa tarpomista, ja kyllä ne ovat suhanneetkin ympäri pihaa aina tallista tullessa.

En kyllä ymmärrä varsinkaan englantilaisten kommentteja kylmyydestä, lähinnä siis sisällä. Jos kerrankin uskallan ilmaista, että täällä sisällä on vähän viileää (siis kodissani, en toki muiden luona sellaista sanoisi, vaikka siellä vasta kylmä onkin...), niin ensimmäinen kommentti on yleensä, että luulisi, että olen suomalaisena tottunut. Sitten yritän selittää, että vaikka meillä on ulkona talvella kylmä, sisällä taloissa on lämmin, sillä olisi aivan kestämätöntä lähteä -15 asteen pakkaseen, jos ensin sisällä olisi oleskellut jossain +15 asteessa, mikä englantilaisille tuntuu olevan ihan tavallista. Me ei olla jääkarhuja!

Ainakin nämä ranskalaiset maalaistalot tuntuvat olevan samoilla linjoilla. Puita poltetaan kamalasti, mutta kun ei ole kunnon eristeitä eikä tiivisteitä, eikä varsinkaan suljettavia peltejä ja varaavia takkoja, ovat talot silti kamalan kylmiä. Meilläkään ei talvella tarkene kunnolla kuin tässä keittiö-olohuoneen oleskelutilassa ja makuuhuoneessa (peiton alla, siellä on muuten suht viileää). Muut tilat ovat ihan kustannussyistäkin kylmiä, ja niiden läpi vain huiskaistaan mahdollisimman nopeasti, jos ei halua saada kuolemantautia. Paljon olisi näillä oppimista talojen lämpiminä pitämisessä, mutta täällähän tehdään niin kuin on aina tehty ja piste. Puitahan metsissä riittää, mutta kannattaako niitä harakoita niillä pitää lämpiminä...

 

Joulu%202014%20017.jpg

 

Jouluruusu ;)  Pari päivää myöhemmin tuo oli tiessään, kun yöllä puhalsi kamala tuuli.

 

Joulu%202014%20001.jpg

 

Koirat ovat rentoilleet kukin tyylillään...

 

Joulu%202014%20024.jpg

 

Rio lempiasennossaan käpälät kohti taivasta :)

 

Joulu%202014%20025.jpg

 

...ja Rinti omassaan. Älkää herättäkö ennen  seuraavaa ruoka-aikaa!

Eilen iltapäivällä käytiin kaupassa, kun tiet alkoivat olla jo sulia. Varjopaikoissa näkyi vielä tummia kohtia, joista ainakin osa oli taatusti jäisiä, mutta mitä tekevät nämä taliaivokuskit - hanaa...Ihme, että niitä riittää niinkin paljon elävinä vielä tuonne sekoilemaan.

Tämä on kyllä niin väärin. Vieläkään ei joulu-Koiramme ole saavuttanut meitä, vaikka on ilmestynyt jo pari viikkoa sitten, yyyh. Antakaa meille meidän jokajouluinen Koiramme!

Päätin yhtenä iltana, että nyt se Chow-terrorismi riittää, mehän kävelemme niiden talon ohi juuri silloin kun haluamme, vaikka joka ilta. Kai me nyt parista suorakinttuisesta koirasta selviämme! Parina ensimmäisenä iltana koiria ei edes näkynyt ulkona. Seuraavana Rondo haukahteli jo ennen kuin olimme talon kohdalla, ja siellähän ne sitten olivatkin pihalla. Isäntänsä työnsi päänsä ovesta kuin käki kellosta ja otti ne sisään. Senkin jälkeen on jotain edistystä tapahtunut, sillä vaikka ne ovat olleet pihalla, jopa portin ollessa auki, edes se uros ei ole uskaltautunut siitä ulos saati kimppuumme. Jesss :) Tietysti heijastinliiveillä, pantavaloilla ja otsalampulla varustettu seurueemme voi illan pimeydessä yksinkertaisesti olla niille liikaa...

 

Joulu%202014%20003.jpg

 

Eilen kanavalla sujui koiraohitus niin hienosti, ettei mitään rajaa :). Siis toki se vastaantuleva koira oli kanavan toisella puolella, mutta juuri kapeimmassa kohdassa, eikä se välimatka ole ennenkään estänyt Rondon kommentointia... Muuthan eivät normaalisti sano ikinä mitään, jos ei tuo epävarma murkku sitten tempaa niitä tunnelmaan, mutta nyt siis sekin oli ihan hiljaa, kun kerrankin ehdin ottaa namit ja kssshhh-äänen ajoissa käyttöön (nopeampi ja helpompi kuin naksutin noissa tilanteissa, ja aina mukana). Vastaan tuli siis vanhemman pariskunnan kanssa joku Argentinoa muistuttava valkoinen otus, joskin pienehkö, vaikken paljon siihen ehtinyt huomiota kiinnittää, mutta kuitenkin, me vaan mentiin :)!

Edelliskerralla lähes samassa paikassa tuli vastaan, myös toisella puolella, kaksi merlecollieta, ja ajattelin jo, että nythän on hyvä koulutussauma. Mitä vielä - toinen collie säntäsi ykskaks sata metriä edelle omistajistaan kanavasta lentoon nousevan linnun perään ja räkytti kuin hullu. Hae siinä sitten nameja, kun kaikki omanikin olivat sekunnissa, että voi jee, hei täällä ollaan, heihei ja hauhauhau... Ei ihan Strömsö-kamaa...

 

Pakkanen%20004.jpg

 

No kuitenkin, tämä lahjaksi saatu kaunis lumihiutale on toistaiseksi täällä kulmilla ainoa laatuaan, ja hyvä niin - lunta ei todellakaan tänne kaivata. Onpahan Rondolla sitten ensi talvena Suomessa ihmettelemistä, kun ei ole eläissään moista ainetta nähnyt ;)

Kaikki tuntuvat kovasti listaavan (koira)blogeissaan tavoitteita ensi vuodelle, niin mekin. Niitä on kolme:

1. Muutto Suomeen

2. Muutto Suomeen

3. Muutto Suomeen

 

Kaikille muillekin tavoitteellisille ja tavoitteettomille

 

HYVÄÄ JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA!

 

Joulu%202014%20047.jpg

 

 

Säilyttäköön uusi vuosi sen mitä rakastat,

tuokoon tullessaan sen mitä kaipaat ja

vieköön mennessään sen mitä taakkana kannat.