Possut%20001-normal.jpg

 

Toissapäivänä, kun hevoset olivat pihahommissa ja me muut tässä sisällä, Rondo nosti äkkiä kamalan äläkän. Pihalla oli kolme possua, jotka olivat tulleet avonaisesta laitumen portista. Vähän aikaa ne tuijottivat hevosia, ja hevoset niitä aivan ymmällään (kyllähän ne niiden ääntä ovat kuulleet, kun tuossa on parikin sikojen asumusta suht lähellä laidunta, mutta mitään tuommoista eivät olleet ikinä nähneet), sitten possuilla meni pupu pöksyyn, ja ne menivät takaisin laitumelle saparot ojossa.

 

Possut%20007-normal.jpg

 

Possut%20009-normal.jpg

 

Kun pääsin itse laitumelle asti, possut harkitsivat juuri talliin tutustumista. Yritin ohjailla niitä kotiaan kohti, mutta olivat niin säikkyjä, että jätin ne rauhaan ja menin ilmoittamaan karkureissusta Jean-Marcille, jolle possut tietysti kuuluvat. Sieltä lähti kolme ihmistä possujahtiin, ja sillä välin possut olivat siirtyneet laitumelta takimmaiseen sikalaan vievälle peltotielle. Jonkin ajan päästä näin jonkun vielä juoksentelevan laitumen toisessa päässä, joten taisivat possut pistää omistajansa lujille, ennen kuin suostuivat vapaudestaan luopumaan.

Aika lohdullista kyllä - suomalaisesta sikalasta ei taatusti niin vaan karatakaan, vaan toisin on täällä huolettomien (huolimattomien) eläintenhoitajien maassa... Saivat possuparat edes kerran maistaa vapautta :) Sitten aloin ajatella asiaa enemmän (mikä ei tietysti ollut hyväksi, minähän olen ollut sielultani kettutyttö jo ennen kuin koko sanaa oli edes keksitty ja olin aina haaveillut vapauttavani kaikki häkkeihin vangitut eläimet, niin että saisivat edes hetken elää vapaudessa, vaikka sitten vaarallisessakin...). ja aloin katua pikaista asiaan puuttumistani. Mikä hätä niillä possuilla tuolla luonnossa näin lämpimällä olisi ollut, ja jos niitä joku hengenvaara olisi uhannut niin...no, eivät ne vanhaksi elä tuolla sikalassakaan. Aloin tuntea itseni ties miksi natsien avustajaksi (ja niistä olen saanut tarpeekseni jo edellisessä elämässäni...) Hyiiiii. Miksi minussakin pitää asua niin syvään juurtunut laillisuuden taju, että heti vaan omaisuus takaisin lailliselle omistajalle, kun se omaisuus on elävä ja tunteva eläin, jolla on edessään vain ankea elämä väkivaltaiseen loppuun asti? Seuraavalla kerralla katson kyllä sujuvasti possujen seikkailua puuttumatta asiaan mitenkään. Tietysti niille talvisaikaan voi tulla kylmä, mutta eivät nuo niiden asumukset, jotka ovat päistään auki tuulen puhaltaa, kovin lämpimiä ole nekään. Sika on sentään herkkä eläin, kuten allekirjoittanutkin ;)

Tulipa vuodatus, hypätkää yli, jos ette kestä. Mutta iloisempi asia on sen sijaan uusi pesukoneemme, johon olen jo vallan ihastunut.

 

Pesukone%20001-normal.jpg

 

Karl kävi eilen asentamassa sen paikoilleen ja vei vanhan mennessään. Tuo uusi näyttää kyllä vähän avaruusalukselta kaikkine vilkkuvine valoineen, joita ei tässä edes kaikkia näy, mutta on lopulta ihan helppo käyttää. Ohjelmia on suunnilleen miljoona, mutta eihän niitä kaikkia ole pakko käyttää. Tuo ilmoittaa kaiken aikaa jäljellä olevan pesuajan ja ties mitä, mutta kaikkein hauskin asia siinä on se, että se pimputtelee hauskan sävelmän saatuaan pyykin pestyä, pelkästään sen vuoksi haluaisin pestä monta koneellista päivässä :)

 

Karl pienensi myös kasan puita niistä hajonneen heinäkatoksen jäännöksistä, onpahan siitäkin katastrofista edes joku hyöty vähäksi aikaa...

 

Rondo%20Atlantissa%20001-normal.jpg

 

Yksi narupallo löytyi yhtenä päivänä pihalta tässä kunnossa. Kiitos, kanit...

 

Rondo%20Atlantissa%20005-normal.jpg

 

Onneksi löytyi jostain hupparista irrotettu nyöri, jolla sain sen korjattua, mutta sen ääniefektit huononivat kyllä suuresti ;)

Kaneja tuntuu tänä vuonna olevan ihan sikana, ja vähän väliä niitä löytyy kuolleina milloin mistäkin. Yksi kanivainaa oli tuon piha-aidan alle kaivetussa kolossa puoliksi laitumella ja puoliksi pihan puolella. Rinti ja Rondo, jotka muuten jahtaavat pihalla kaneja ihan innoissaan, eivät välittäneet siitä mitään, enkä olisi sitä varmaan edes löytänyt, jos ei Rio olisi kerta toisensa jälkeen kadonnut tuon penkereen taakse ja jäänyt sinne jököttämään. En tiedä, kävikö se antamassa kanille viimeistä voitelua vai juttelemassa sen hengelle, mutta millään sitä ei meinannut saada sieltä pois (ja Rio on sentään tosi nöyrä koira normaalisti), kunnes tutkin paikan ja poistin kanin  siitä kolon suulta. Mystistä. Ehkä kani sai Rion läsnäolosta hyvinkin lohtua loikkiessaan jossain välitilassa ;)

 

Possut%20018-normal.jpg

 

Joka puolella Keski-Eurooppaa myydään kuulemma paahdettuja kastanjoita tähän aikaan vuodesta, ja kuuluvat olevan monen suurta herkkua. Kokeilin sitten itsekin yhtenä iltana niiden paahtamista, ensin kaminan päällä ja lopuksi ihan kaasulla, että sain niihin väriä, mutta suoraan sanoen en ymmärrä, mikä niistä niin herkullisen tekee - minusta niissä ei ollut oikein mitään makua. Ehkä tein jotain väärin, kun eivät tuoksuneetkaan miltään, vaikka kaikki ylistävät juuri niiden tuoksua. Voi olla, että yritän vielä kerran, mutta toistaiseksi saavat hevoset minun puolestani nauttia niistä ihan rauhassa.

Rondoa tuntuvat kiinnostavan ne aukeavat piikkipallot, ja välillä se kantaa niitä varovasti suussaan yrittäessään selvittää, miten ne törröttävät kastanjat saisi sieltä ulos, mutta se ei sentään ole ainakaan vielä isommin mieltynyt niiden syömiseen - onneksi, tiedä, millaista yöjuoksemista siitä taas seuraisi...

 

Rondo%20Atlantissa%20025-normal.jpg

 

Loput kuvat on otettu viime aikojen retkiltä, laittelen niitä tänne ihan vain yleiseksi mielenvirkistykseksi.

 

Rondo%20Atlantissa%20064-normal.jpg

 

Rondo%20Atlantissa%20160-normal.jpg

 

Rondo%20Atlantissa%20020-normal.jpg

 

Nämä rantakuvat ovat vaan niin elähdyttäviä, olkoonkin miljoonas kuva koirista rannalla - ja olkoon vaan horisonttiviiva taas ihan vinossa, kuvattavilla oli niin kova vauhti, ettei jäänyt paljon aikaa sihtauksiin ;)

 

Rondo%20Atlantissa%20115-normal.jpg

 

Virkistävää viikonloppua kaikille. Nyt hän pimputtaa taas, aaaaah ;)