Sekalaista%20007.jpg

 

Tässä istun enkä muuta voi, ja emäntä kuvaakin ihan epätarkasti...

 

Ihmeitä näköjään tapahtuu tämän koneenkin kanssa - ne kaikenkirjavat ja elämää suuresti häiritsevät mainokset ovat kadonneet :) Latasin koneelle Hannen ehdottaman (kiitos Hanne) jutun (jonka nimen olen jo tietenkin unohtanut...), mutta enempää en sillekään osannut tehdä. Silloin ei vielä tapahtunut siis mitään mullistavaa. Sitten yhtenä päivänä ruudulla todettiin Firefoxin käynnistyvän hitaasti (ihan tosi...?) ja kehotettiin lataamaan joku juttu, mikä ei ilmeisesti edes onnistunut kovin hyvin. Sen jälkeen kuitenkin tapahtui jotain. Häiritsevät mainokset lakkasivat pompahtelemasta joka välistä, ja nyt kone jopa avittaa kirjautumistani muille käyttämilleni sivustoille. Hitaahko se on vieläkin, mutta ei ainakaan jumitu joka välissä, mikä on jo huikea parannus entiseen. Hämmästyttää, kummastuttaa, mutta kiitos tästä :) Niin ja siinä muuten samassa se ensin lataamani jutun kuvake hävisi, joten ehkä se viimein oli saanut suoritettua tehtävänsä. Tässä vaiheessa näen jo monen repivän hiuksiaan asiantuntevasta kuvauksestani (huolimatta), mutta älkää välittäkö - meikäläinen on joskus parantanut auton vikojakin reikillä ;)

 

Sekalaista%20003.jpg

Tosi iloinen ulkoileva kissa, sekin epätarkka ;)

 

Kissat olivat monien sadepäivien ja tarhan märkyyden vuoksi melko pitkään ulkoilukiellossa, mistä varsinkin Tuusa esitti jatkuvia ja kovaäänisiä protesteja, mutta eilen pääsivät taas iltapäivällä sinnekin.

Näistä paikallisista ihmisistä on kyllä sanottava, että lyövät melkein suomalaiset koiraihmisetkin laudalta reippaudessaan - sataa sitten vaikka kuinka rankasti, kanavalla riittää pyöräilijöitä tähän aikaan vuodesta, useimmilla näkyy olevan kunnon retkivarustuskin mukanaan (plus lähes hyökkäysvaunun mittasuhteet saavuttavia pyöräkärryjä, jotka saavat välillä omatkin koirani kommentoimaan ohimarssiaan). No, toisaalta, jos bretoni pelkäisi sadetta, hän saisi varautua olemaan sisätiloissa vähintään neljä kuukautta vuodesta, että kaipa Siperia on opettanut...

 

Sekalaista%20002.jpg

 

Ööh, mitäs täällä nyt sitten tekisi... Toinen hilpeä ulkoilija :)

Sade on aiheuttanut ongelmia koirarintamalla, ihan tällä kotoisella korvapuolella (siis kyllä niillä kaikilla on kaksi korvaa, mutta...). Rondon korvat ovat nousemassa joka toinen hetki kaikista glyseriini- ja painolisäyksistä huolimatta, kun sade huuhtelee ne (painot, ei korvat) jatkuvasti tiehensä. Siinä, missä Rion korvat kestävät päivän tai pari ilman painojakin, sojottavat Rondon korvat ilman niitä välittömästi viistoon kohti avaruuksia. Ei kestä. No, nyt on luvassa taas poutaisempaa joksikin aikaa - ehkä.

 

Sekalaista%20008.jpg

 

Tässä hieno "uusi" löytömme, luuosoitekotelo, vielä jopa ihan ehjänä :)

Rondolla oli joku ihmeellinen hot spotin tapainen punoitus kyynärpäässä, ja se kutisi ihan tavattomasti. Putsasin sitä välillä, laitoin ihmevoidettani ja troppasin homeopatialla, ja parissa päivässä se on melkein mennyttä. Karvaa siitä kohdasta ei lähtenyt yhtään, ettei sikäli hot spotilta näyttänyt, mutta tiedä sitten, pääasia, että meni. Jokin aika sitten Rintillä oli enemmän hot spotiin viittaava läiskä toisessa reidessä, mutta sekin saatiin lannistettua alkuunsa. En noihinkaan ole minkäänlaista syytä keksinyt, kun eivät ole olleet mitenkään märkinä tai muuta, mutta voihan se olla joku ihan maastakin tullut juttu, varsinkin tuossa kyynärpäässä, kun välillä tuolla pihalla tonkivat missä milloinkin.

Luulin jo, etten enää edes kuule muita kuin ne päässäni sirittävät hepokatit (neidonhiuspuutuote edelleen hankkimatta, tosin naapurin pihalla ilmeisesti kasvaa ihan aito sellainen puu, pitäisiköhän siitä vähän jyrsiä kuorta tai jotain...), mutta haa, kuulenpas! Yhtenä päivänä tallin vieressä soitteli ihan aito hepokatti, ja tällä kertaa ääni kuului ihan reilusti pääni ulkopuolelta :) Toisaalta epäilen, että minun tulisi ikävä noita ihan omia heinäsirkkojani ja hepokattejani, kun sitten saisin olla ilman niiden siritystä koko talven, että mietin nyt vielä sitä neidonhiuspuuta ;)

 

Sekalaista%20014.jpg

 

Pari iltaa sitten meillä tapahtui raju kolari. Rio haki heittelemääni palloa, ja Rinti ja Rondo rallasivat miljoonaa ympäri pihaa, kääntyivätkin yllättäen takaisinpäin, ja pam! Rio ja Rinti törmäsivät toisiinsa niin että ajattelin vähintään parin kylkiluun olevan murteella. Ilmeisesti karvapeite kuitenkin lievensi tosi pahannäköistä törmäystä, kun siinä hetken ihmeteltyään liikkuivat taas ihan normaalisti. Annoin kuitenkin Arnicat ja heitin iltaruoan joukkoon vielä kalsiummagnesiumvalmisteen mahdollisia jumeja ajatellen ja hieroin kumpaakin, mutta onneksi selvittiin säikähdyksellä, mitään ei ole sen perästäkään ilmennyt. Huh.

 

Sekalaista%20011.jpg

 

Päivänkakkarakaari pihaviidakossa, tuo varsi on - yllätys, yllätys - karhunvatukka.

 

Sekalaista%20015.jpg

 

Tämä sinipunahortensia on oikein pörhistynyt päästyään isompaan astiaan, ja on nyt melkein puolta isompi. Ehkä sille ei ole välitöntä vaaraa tuosta alumiinikattilasta - en ole ainakaan koskaan kuullut dementoituneesta hortensiasta ;)

Tuon lähimmän naapurin pikkupoika tervehti kädenheilautuksella meitä yhtenä iltana lenkille mennessämme, ja olin niin hämmästynyt (siitä perheestä ei juuri kukaan koskaan tervehdi, varsinkaan se hapan eukko, joka on joskus ajaa autolla ylitsemme kotiin kaahatessaan - no, täällähän tietysti on kolmen collien kanssa kulkevia naisia ihan tunguksi asti, että ehkä meitä on vaikea tunnistaa...), että katsoin ensin taakseni, olisiko siellä joku tuttunsa. Seuraavan kerran morjestin poikaa ensimmäisenä, ja sen jälkeisenä iltana ei pihan vierellä näkynyt ketään, mutta takaisin tullessamme kuului talosta vimmattua ikkunan rynkytystä. Siellähän oli tämä uusi ystävämme hakkaamassa ikkunaa, että varmasti huomaisimme hänet :) Kauankohan oli raukka siinä odottanut, aika liikkis - ei taida pojalla paljon kavereita täällä olla, kun illan kohokohta on naapurin ontuva eukko piskeineen...

En edes tiedä, kuinka monta lasta tuolla naapurissa on, mutta käsitykseni mukaan pojalla on ainakin pikkusisko, semmoista se täti ainakin kerran aamulla tunki autoonsa kamalan huudon säestyksellä. Joskus siellä näkyy muitakin pieniä poikia, mutta ainakin osa on ilmeisesti vieraiden, niin etten vieläkään ole perillä lasten lukumäärästä. Samalla naapurillahan on ainakin kaksi pientä koiraa, joita säilytetään ilmeisesti potentiaalisten kanijahtien välillä pihan "koiratallissa" (suomeksi häkissä) koko ikänsä, ja kerran näin, kun isäntä kantoi puolikasvuisia harakoita pahvilaatikossa antaakseen ne ilmeisesti vierailleen (for what...harakkasoppaa...?). Niin etten ihan yltiöpositiivisesti jaksa heihin suhtautua, mutta eihän se lasten vika ole, jos aikuiset kohtelevat eläimiä kuin elottomia tavaroita - paha vaan, että tuolla opilla harrastavat sitä varmaan myöhemmin itsekin.

 

Sekalaista%20016.jpg

 

Meidän sisäpalmukin on ulkoillut muutamana sateisena päivänä ja on kovasti komistunut. Sutipuun siirsin melko pysyvästi nyt ulos, kun kaikesta harvasta kastelusta huolimatta se oli saanut melkein vesipöhön eikä voinut lainkaan hyvin. Nyt ne vähät jäljellä olevat lehdet ovat jo paljon elävämmän näköisiä, ehkä se siitä vielä :)

Tiedättekö muuten, kuka on netin ärsyttävin ihminen? Minulla on ainakin yksi ehdokasinhokki - se nainen, joka ilmestyy ruutuun juuri, kun olet onnistunut kaivamaan youtubesta esiin jonkin lempielokuvasi ja valmistaudut katselemaan sitä. Sitten juuri innokkaan odotusjännityksen huipulla sinne popsahtaa tämä nuori nainen (joka on raukka ihan nätti, ja varmaan oikein miellyttävä ihminen, jos ei joku vastaantuleva kanssaturhautunut ole jo motannut häntä hengiltä...), joka ilmoittaa, että pahoittelemme (hah, as if...), mutta filmi on poistettu niillä ja niillä perusteilla (en muista millä, kun olen jo siinä vaiheessa ihan raivoissani), mutta voitte katsoa sitä klikkaamalla alla olevaa linkkiä sivustooni. Ja hah taas, koskaan en siitä pääse lataamaan yhtään mitään, ja häpeäkseni täytyy sanoa, että alan ymmärtää niitä, jotka ampuvat viestintuojia...Että mä inhoan sitä ämmää!!!

Näihin seesteisiin ja maailmaa syleileviin rauhoittaviin tunnelmiin :)

 

Sekalaista%20019.jpg