Vihdoin ollaan saatu sadetta, jopa kahtena yönä peräkkäin. Ilma tosin lämpeni sen jälkeen, ja on ollut nyt aika nihkeän kostean lämmintä. Huomisesta pitäisi onneksi taas vähän viilentyä, mutta pääasia joka tapauksessa, että kasvit saivat taas vettä ja jaksavat kasvaa, erityisesti ruoho hevosia ajatellen.

Villapuserot%20003-normal.jpg

Pulla...siis villapuseroprojekti viluisille koirille on edennyt tuohon pisteeseen. Vasemmalla alkuperäinen Tinon pusero, joka sekin on menossa eläinsuojaan muiden mukana, otan siitä vaikka jonkun mallin paperille. Kaikki muut sitä lukuun ottamatta on kudottu konepestävästä langasta, joten ne on helppo heittää koneeseen tarpeen vaatiessa, siksi uskalsinkin kutoa tuosta ylijääneestä luonnonvalkoisestakin koiranpuseron. Niissä on kaikissa yhdellä oikealla kerroksella katkaistua joustinneuletta, jotta olisivat mahdollisimman lämpimiä, ja toisaalta niissä on sitten joustovaraakin vähän erikokoisille käyttäjille. Vielä on lankoja jäljellä ehkä pariin puseroon, mutta raidallista en varmaan toiste tee - päättämisessä oli hirmuinen homma ;)

Valle seisoskelee välillä omituisen jäykissä asennoissa laitumen reunoilla. Kesti vähän aikaa ennen kuin tajusin sen hamuavan karhunvatukoita pusikosta turvan raapiutumisen uhallakin :) Koiratkin yrittävät välillä vedellä vattuja piikkisistä varsista, mutta yritän kyllä auttaa niitä ihan sormin, että saavat kypsiä syödäkseen.

Iso%20kierto%20038-normal.jpg

Yhtenä iltana oli pakko jättää iltalenkki väliin, kun polvi oli takaa niin turvonnut ja kipeä, etten uskaltanut rasittaa sitä yhtään ylimääräisesti. Troppasin sitä minkä keksin ja pidin seuraavan aamupäivän Back on trackin polvisuojaa, ja ainakin ylenpalttinen kipu on poissa, vaikka turvonnut se on vieläkin. Eikö nyt polviakin voisi suunnitella niin, että yhden ihmisiän kestäisivät!

Villapuserot%20002-normal.jpg

Tämän kaverin kalju vatsanalus ja ikuinen karvanlähtö ovat todella haaste osaamiselleni. Se on saanut jota kuinkin kaikkea kuviteltavissa olevaa apua kasvilääkkeistä (ovat tehonneet asiakkaiden kissoilla) homeopatiaan ja lisäravinteisiin, ja siitä vaan suihkuaa karvaa kuin sprinkleristä. Ihan hyvin se muuten voi, mutta kun vielä jonain päivänä löytäisin sille sen täsmäavun!