Hevoskastanja%20023-normal.jpg

Meilläpä näkyy täälläkin olevan hevoskastanja, tosin pienempi kuin Luonnonmaan vanha yksilö. Tuo kasvaa laitumen yhdessä nurkassa, eikä minulla ole siitä viime keväältä mitään havaintoa - sen täytyy  olla kukkinut juuri sillä aikaa, kun olimme Suomessa. Täällä kun kasvaa noita lehtipuita niin tiuhaan, ettei puoliakaan tahdo erikseen erottaa, jos ei asiaan oikein syvenny...

Hevoskastanja%20020-normal.jpg

Jonkun sortin paju

Hevoskastanja%20017-normal.jpg

...ja sen juurella kasvavat kukat, olisiko tuo joku kevätähti, melko isokukkainen ainakin.

Mutta siis olen aivan kamalan ylpeä itsestäni - sain tänään kärrättyä viimeiset pahnat naapurin puolelta talliin ja lisäksi ommeltua nappeja rakkaisiin reisitaskuhousuihini, niihin kaikkiin, ja pienennettyä napinläpiä niin, etteivät aukea koko aikaa :) Ja siis niitä napinläpiä on melkoisesti, kun niissä napit korvaavat vetoketjun. Lisäksi sain pääteltyä kaksi paria villasukkia, mistä hommasta en lainkaan pidä. En viitsi edes sanoa, kuinka monta paria on päättelemättä, niiden kutominen on paljon mukavampaa kuin päättely, mutta ajattelin, että jos nyt oikein todella kunnostautuisin, voisin joka päivä päätellä kaksi paria (no okei, ainakin yhden), ja saisin melkein viikossa kaikki viimeisteltyä. Toivossa on hyvä elää, mutta nämäkin urotyöt kevensivät oloa hurjasti.

Ai niin, ja eilen paikkasin kolme ihottumaloimea, ja nyt kaikki heposet kulkevat taas loimitettuna varmaan syksyyn asti. Jestas kun olen kunnostautunut :)

Hevoskastanja%20063-normal.jpg

Viimekeväiseen tyyliin oven eteen on taas ilmestynyt tämmöisiä kauniita höyheniä. Nyt taidan tietää syynkin - välikatolla pesivät talitintit varmaan kantavat niitä naapurin kanalasta, sillä siellä niitä ainakin viuhahteli hankintaretkillään.

Hevoskastanja%20043-normal.jpg

Tänään olin vähällä saada slaagin. Yhtäkkiä Viiru istui muina kissoina tuon ison ikkunan takana pesemässä itseään. En tiennyt sen menneen edes tarhaan, eikä sieltäkään pitäisi ulos päästä, mutta ajattelin, että nyt se pahuksen tarha sitten vuotaa ja kunnolla. Onneksi se oli kuitenkin Viiru, jonka saisin helpolla sisään avaamalla tuon ikkunaoven. No mutta, sepä lähtikin vauhdilla, kun menin lähemmäs, eikä se edes ollut Viiru, joku vieras kissa siinä oli paistatellut melkein koirien nenän edessä...Onneksi koirat olivat silloin sisällä, vaikka tuskin se kissa noin pitkälle olisi muussa tapauksessa päässytkään. Helpotus oli kyllä melkoinen, kun ensin tajusin, ettei se ollut meidän kissa lainkaan - tarha on edelleen ehjä ja kaikki kissat tallessa :)

Hevoskastanja%20054-normal.jpg

Tuo Rintin kuva pitäisi varmaan suurentaa ja laittaa seuraavaan varoituskylttiin ;)