Sadep%C3%A4iv%C3%A4n%20v%C3%A4ril%C3%A4i

Pihalla leijailee melko taivaallinen tuoksu nyt, kun kaikki laakerit kukkivat, eikä kova tuuli vie tuoksuja mennessään.

Tulppaani%20012-normal.jpg

Riolla oli päässä jo yhtenä päivänä punkki, kirppu- ja punkkiaineesta huolimatta. Onneksi Rondo alkoi nuuskia sitä niin kiinnostuneena, että piti itsekin katsoa, ja punkki tuli huomattua aika nopeasti. Laventeliöljyä sen jättämään reikään, ja siinä se. Omat koirani on varmaan niin kyllästetty laventeliöljyn tuoksulla pienestä pitäen, että ne eivät onneksi vieroksu sitä lainkaan, eikä tuoksuva kaveri vieressä haittaa ollenkaan :)

Zooplussasta tuli paketti, jota tiesin onneksi odottaakin sinä päivänä. Silloin oli nimittäin viikon ainoa sadepäivä, ja tuoja olikin jättänyt paketin tuonne alas autotallin oven taakse, jossa ei ole minkäänlaista sateensuojaa. Onneksi kuulin autonoven kolahduksen, näin portilta poistuvan pakun ja menin katsomaan. Täällä on nimittäin paketintoimittamistapoja suunnilleen yhtä monta kuin on tuojaakin: yksi tuo ovelle ja haluaa ehdottomasti kuittauksen, toinen jättää sateensuojaan oven taakse, jos ei olla kotona, kolmas heittää suunnilleen portin yli ja jättää siihen, neljäs viskaa sen autotallin oven taakse... Varsinainen postinjakaja tuo vain pienet paketit päiväpostin mukana aamupäivällä ja ottaa yleensä kuittauksen samalla - paitsi jos emäntä on tallitöissä ja koirat portilla haukkumassa, silloin ei tunnu kuittaus olevan tarpeen ;)

Kissoja%20002-normal.jpg

Ihmettelin parina päivänä, kun kissojen kiipeilypuu näytti aina olevan eri paikassa kuin aikaisemmin. Syy selvisi pian, kun Rondo kiskoi siitä löystynyttä narua toisesta päästä, ja samalla koko kiipeilypuu pääsi ihan huomaamatta aina uusiin maisemiin.

Perjantaiaamu ei ollut ihan parhaimmasta päästä. Yö meni taas puoliksi valveilla, ja kaiken kukkuraksi piti vielä päästää koiria kahteen kertaan yöllä ulos (muuta syytä en keksi kuin edellispäivänä lopettamani jäätelöpakkauksen - koirat saivat varmaan pari teelusikallista joka kuonoon, mutta taisi olla samaa laatua josta edelliskerrallakin tuli ongelmia ). Joka tapauksessa olo oli aamulla aika uupelo. Sitten kun harjasin Blakkuria tallissa, se kroheliini tallasi saappaani varpaalle. Onneksi siinä oli tilaa, eikä varvas jäänyt alle, mutta kun saapas jäikin äkkiä jumiin, kaaduin kyljelleni - saappaan etuosa edelleen kavion alla. Siitäkin selvittiin mustelmilla, ja parempi sekin kuin kaatua kipeille polvilleni, mutta suullinen ilmaisuni taisi siinä kohtaa olla aika painokelvotonta. Vähän myöhemmin hain päivän pahna-annosta naapurin katoksesta ja samalla laitoin kottikärryihin sieltä ostamani munapakkauksen. No juu, matkahan on varmaan melkein kokonaista sata metriä, joten talliin päästyäni kippasin kotsareista pahnat maahan - ja samalla munakotelon, jonka olin jo autuaasti unohtanut olevan kyydissä. Kymmenestä munasta vain kolme meni säröille, ja niistä vain yksi vuosi, ja kyyditsin ne pikavauhtia sisälle ja sisällöt muovipurkkiin, josta ne tänään pääsivät koirien riisikattilaan kypsymään.

Kun aamusta oli selvitty, lähdettiin kauppareissulle, ja puistolenkin jälkeen otin Rondon autosta sivistymään keskustaan. Käytiin Orangen (suunnilleen DNA:ta vastaava liike) myymälässä lataamassa puhelimeen lisää rahaa, ja Rondo käyttäytyi kuin vanha ja kokenut kaupassakävijä ja makaili lattialla kaikessa rauhassa, vaikka oli siellä vasta toista kertaa eläissään. Kehuin sitä tietysti kovasti, mutta sille jäi varmaan sellainen kuva, että häntä tarvitaan nyt toistekin kaupassa...Lidlistä tultua latasin tavaraa avoimesta auton ovesta kyytiin, käänsin selkäni koirille (se kehonkieli näiden paimenten kanssa!), ja hups vaan, Rondo oli hypännyt autosta. Sain sen suunnilleen kolmessa sekunnissa hallintaan ja kiinni pannasta, mutta siinä vaiheessa oli jo Rintikin ulkona...Kaikki oli taas onnellisesti ohi muutamassa sekunnissa, ja kaikki kolme koiraa autossa (Rio ei koko aikana ollut tietysti poistunutkaan sieltä), mutta emäntä tärisi kyllä monta minuuttia jälkeenpäin. Ehkä muistan taas vähän aikaa antaa jonkun komennonkin ennen pyörimistäni vaarallisilla paikoilla...

Kukkaloistoa%20049-normal.jpg