Joo-o, se sitten vähän tuuli taas eilen...

Myrskyn%20j%C3%A4lkeen%20009-normal.jpg

...ja jälki oli tämän näköistä. Koko ison heinävajan katto laskostui pois. Toisaalta siinä on nyt jotain samaa kuin Sidneyn oopperatalossa, eikö totta?

Myrskyn%20j%C3%A4lkeen%20011-normal.jpg

Tosin lähempää näkymä on aika lohduton...

Sain sentään aidattua alueen niin, etteivät hevoset pääse vaaravyöhykkeelle, ja onneksi katto joka tapauksessa meni tuonne suuntaan eikä tallin päälle. Eilinen tuuli oli nimittäin luoteesta, ja kun tuon vajan avonainen etuosa on älykkäästi suoraan pohjoiseen, niin...Tuolla pohjoisen puolella, mistä onneksi harvemmin täällä tuulee, ei ole mitään luonnon suomaa suojaakaan, kuten muilla sivuilla, vaan tuuli pääsee iskemään koko voimallaan. Nuo täkäläiset yhdeltä sivulta täysin avonaiset vajat ja tallit ovat kieltämättä tässä ilmastossa aika hasardirakennelmia, kuten nyt valitettavasti saimme kokea, ilman tuota katastrofia olisi pärjätty vallan hyvin.

Vielä en tiedä, auttaako täkäläinen kotivakuutus tuossa mitään, tai kuka ja miten tuon saa edes korjattua, katto ja palkit nimittäin painavat julmetusti. Yksi osa katosta on tällä hetkellä vielä naapurin puolella, sillä vuokralaitumella (mikä onni, etteivät hevoset olleet enää siellä!), mutta sen poistamisella ei kuulemma ole mitään kiirettä ennen heinien kasvua. Nyt pitää vaan miettiä väliajaksi heinä- ja pahnapaaleille uudet katolliset sijoituspaikat. Seuraavan heinäpaalin voisi yrittää tunkea puuvajaan, ja pahnapaalin voisi ehkä saada tungettua Ransun seuraksi talliin, jos vaan traktori mahtuu oviaukosta...

Jos tästä nyt hyviä puolia yrittää hakea, niin eipähän tarvitse vähään aikaan kastella heiniä, sade hoitanee sen enemmän kuin kiitettävästi, niin etteivät mahdolliset pölyt ehdi hevosten keuhkoihin lainkaan :)

Myrskyn%20j%C3%A4lkeen%20001-normal.jpg

Yhtenä iltana oli hauskan raidallinen auringonlasku. Pallot taitavat johtua vaan ikkunassa olevista pisaroista, tai sitten on ollut todella paljon enkeleitä liikkeellä ;)

Myrskyn%20j%C3%A4lkeen%20006-normal.jpg

Ensimmäiset krookukset ovat jo auenneet.

Myrskyn%20j%C3%A4lkeen%20012-normal.jpg

...samoin vanha tuttumme punainen esikko tontin laidalla.

Myrskyn%20j%C3%A4lkeen%20008-normal.jpg

Tämän pikkunarsissin ostin viime keväänä ruukussa. Laitoin sen syksyllä maahan, ja nyt se on jo noin auki.

Myrskyn%20j%C3%A4lkeen%20015-normal.jpg

Villiorvokkeja

Meillä oli viikolla kahdet synttäritkin: Musti täytti keskiviikkona 14 vuotta, ja Rondo maanantaina puoli vuotta. Sankarit kavereineen keskittyivät lähinnä namien syöntiin :)

Myrskyn%20j%C3%A4lkeen%20004-normal.jpg

Vielä mahtuu... Tuo peti on sopiva noin chihun kokoiselle, tai kissalle, mutta mahtuu siihen tarpeeksi elastinen puolikas colliekin, kun oikein laskostuu ;)

Nyt on pakko lopetella, kun selkä tekee tenän. Se on ilmeisesti suuttunut, kun olen istunut ja kutonut ja virkannut, pääasiassa keittiön tuoleilla, jotka eivät ole kaikkein ergonomisimpia istuimia. Ja nyt kun netti toimii - ihme kyllä, eilisenkin jälkeen, sähkötkin vain vilkkuivat, mutteivät katkenneet -, ei siis voi katsella mitään sarjoja käsitöitä tehden. Eri haljua...