Muutaman päivän meillä oli tiskialtaassa pysyvästi vati, ettei vettä olisi mennyt vahingossakaan siitä viemäriin, eli käytännössä lattialle sieltä kaapin alta. Eilen Karl tuli korjaamaan asian. Vika oli kuulemma jossain likakaivon suodattimessa, joka pitäisi putsata kerran vuodessa. Olisiko siitä tosiaan vuoden verran, kun hän viimeksi melskasi sen kimpussa...Nyt se on avattu ja putsattu, samoin putket altaiden puolelta, ja lopputuloksena on paitsi sujuvasti (no, niin sujuvasti kun se täällä ahtaiden putkien maassa on mahdollista...) vetävät viemärit, myös pihalla ikävästi leijuva pa... likakaivon sisällön haju. Jonkun osan siitä sakasta hän oli tyhjentänyt sen ison malvapensaan juureen, kuulemma niin syvälle, etteivät koirat pääse sinne. Joo-o, ulos mentyämme Rondo tuli sieltä pusikosta mukavan haiseva likarantu kaulassaan...

 

Rondo%20Atlantissa%20139.jpg

 

Tämä on kylläkin ihan merenraikasta levää ;)

Tuusa onnistui kaikista ulkoilurajoituksistaan huolimatta (tarha pysyy kosteana yleensä koko päivän lämpimälläkin, niin ettei se ole pahemmin päässyt viime aikoina ulos, kun istuskelee liian pitkään siellä märässä ruohossa) hankkimaan taas itselleen jokasyksyisen virtsatulehduksen. Se söi ja käyttäytyi muuten ihan normaalisti, niin etten osannut edes epäillä mitään, ennen kuin se yhtenä aamuna lirautti koirien makuuhuoneen pedille. Sen jälkeen tajusin, etten todellakaan ollut kuvitellut sitä kissanpissanhajua tässä koneen ympäristössäkään, vaan sillä oli ihan todellinen alkulähde...No, Tuusa kuntoutui tropeilla vielä samana päivänä, eikä nyt todellakaan pääse yhtään ulos.

 

 

Rondo%20Atlantissa%20042.jpg

 

Ransulla taas oli toinen silmä tulehtunut, ja aikani troppasin sitä homeopaattisesti ilmeisen väärällä aineella, koskapa ei vaan tullut paremmaksi. Sitten keitin ison mukillisen kamomillateetä, haudoin sitä silmää sillä muutaman kerran päivässä, ja sinne meni tulehdus.

 

Rondo%20Atlantissa%20106.jpg

 

Olen tähän asti karsastanut koirillani valjaita, paitsi tietysti ihan vetohommissa,  ja täytyy sanoa, että ihan vääristä syistä. Hyvin useinhan ihmiset hankkivat valjaat siksi, ettei sen koiran kaulaan satu kun se vetää, ja sitten mennään käsi ojossa sen sikana (mutta tyytyväisenä, kun ei tunnu missään) vetävän koiran jäljessä...Siis sen sijaan, että opetettaisiin se koira olemaan vetämättä, mikä ei tosiaankaan vaadi ydinfyysikon taitoja, vaan ihan talonpoikaisjärkeä ja vähän aikaa. Onhan niitä toki koiria, jotka alkavat yskiä ihan pienestäkin kurkkuun kohdistuvasta paineesta, myönnetään, mutta siis noin yleensä ottaen olisi paljon helpompaa opettaa koira alusta asti kulkemaan hihnassa vetämättä, ammattineuvoistakaan kun ei taatusti nykyään ole pulaa.

Nyt itsellänikin on koira, siis tuo nuorukainen, joka ei normaalisti vedä hihnassa, mutta on pyöräillessä aina niin innoissaan, että pääsi ihan huomaamatta vetämään springerin vaimentamana ja yski sitten lenkin jälkeen kamalasti. Seuraavalla kerralla laitoin sille turvavyövaljaat, kun muita ei talosta sammarien vanhojen husky-valjaiden lisäksi löytynyt, ja lenkki sujui tosi hyvin. Ainut huono puoli niissä valjaissa oli se, että varsinkin tuolla pienellä pyörällä ajaessa (pakosta, kun en isoa saa tungettua autoon) Rondo juoksee melkein etupyörän etuosan kohdalla, mistä voi seurata vaaratilanteita.  Eilen tuli sitten tilaamani uudet valjaat:

 

Valjaat%20001.jpg

 

Kuva on kyllä niin väärästä kulmasta, ja koira niiin trimmauksen tarpeessa, plus ettei ole ollenkaan ilahtunut tuosta poseeraamisesta, mutta kuitenkin... Ajattelin, että jos nuo Juliukset kerran kelpaavat poliisi- ja pelastuskoirille, niin ehkä ne juuri ja juuri ovat tarpeeksi pätevät omillenikin ;) Ja kaikesta paasauksistani huolimatta aion tilata tuommoiset muillekin ihan pyörälenkkejä varten - eivät ne ikinä siinäkään vedä, mutta jos vaikka emäntä sattuu kaatumaan tai tapahtuu jotain muuta äkillistä härdelliä, niin koiraparoilta eivät ainakaan päät irtoa...

 

Rondo%20Atlantissa%20046.jpg

 

Näihin järkeviin, mutta järjettömän haiseviin (onneksi aamulla vähän satoi, mutta muuten on niin lämmintä, että sen hajun haihtumista kokonaan saadaan varmaan odottaa vielä pitkään) tunnelmiin.

 

Rondo%20Atlantissa%20050.jpg

 

Tämä on vielä ihan pakko laittaa, siitä tuli niin makeat naurut :) :

http://lovedbyacollie.lifeseven.com/2014/10/28/ww-little-ghost/#comments

Ja tässä vielä toisenlainen elämys:

http://www.youtube.com/watch?v=DIi-L7GO_6U