Vesipuiston%20kukat%20053.jpg

 

Laitetaan tämä nyt ihan ensimmäiseksi, kun onnistui sentään aika hyvin, vaikka minivinku unohtuikin matkasta - sillä saa ainakin joskus kaikkien kolmen ilmeet yhtaikaa sopivan valppaaksi.

Käy se toki joskus namillakin...

 

Vesipuiston%20kukat%20025.jpg

 

Anna jo, anna jo!

Juu mutta siis kävimme pitkästä aikaa vesipuistossa, josta tuo sinikellokuvakin on. Metsissä villinä kasvavat sinikellot, eli siis ne Englannin sinililjat, ovat paitsi pienempiä, myös tummempia kuin nuo jalostetut sukulaisensa, joita löytyy muinakin väreinä kuin sinisinä.

Magnolioiden, kuten monien muidenkin kukkivien pensaiden ja puiden paras kukinta-aika oli valitettavasti jo mennyt, ja kukkia oli aika harvassa, jos ollenkaan. Edes yhtään onnenpensasta ei pongattu.

 

Vesipuiston%20kukat%20060.jpg

 

Tuossa nyt yksi magnolian nuppu.

 

Vesipuiston%20kukat%20067.jpg

 

Täällä ei ole yli viikkoon ollut ainuttakaan täysin sateetonta päivää. Kyllähän se luonnolle hyvää tekee, sillä pohjavedet ovat ilmeisesti edelleen melko alhaalla. "Oma" vesimittarini on tuolla reilun kilometrin päässä yhdellä pihalla sijaitseva suihkulähde, jossa ei koko talvena ole ollut kunnolla vettä, eikä siis myöskään suihkutoimintaa, ja pitkään se on ollut jo ihan kuivana pohjia myöten, vaikkei uskoisi näillä sademäärillä.

 

Vesipuiston%20kukat%20075.jpg

 

Vesipuiston%20kukat%20072.jpg

 

Vistariat kukkivat nyt joka puolella, usein niitä on pujoteltuna aitaverkkoihinkin, joihin ne nopeasti muodostavat tiheän kasvuston.

 

Vesipuiston%20kukat%20076.jpg

 

Ranskalaiset tuntuvat rakastavan näitä, niitä näkee monilla pihoilla. Itselleni ne tuovat aina mieleen hautajaiset, enkä suurin surminkaan haluaisi niitä minnekään taloni lähelle (Nimim. hautajaisten ammattisurija jo pienestä - meiltä tuntui kuolevan sukua kuin kärpäsiä, kun olin vasta muutaman vuoden ikäinen, ja meikäläistä viipotettiin alvariinsa hautajaisista toisiin, ei ihme, että olen ehdollistunut kuin Pavlovin koira siihen urkumusiikkiin, en sentään kuolaa, mutta itken sitäkin vuolaammin heti alkutahdeista, vaikken olisi vainajaa ikinä elävänä nähnytkään...). Tuo kuvakin on ihan huono, mutta em. syistä en todellakaan viihdy kauaa noiden kallojen lähellä...

 

Vesipuiston%20kukat%20027.jpg

Vesipuiston%20kukat%20020.jpg

 

Tässä ovat yritteliäät bisneskoirani. Ne tekevät nimittäin toiveikkaina kauppaa sisätossuillani. Kun riisun  niitä jalastani ja laitan ulkokenkiä jalkaani, vähintään Rio viipottaa toista tossua ympäriinsä ja tuo sen aina välillä minulle namin toivossa (tai vähintään nauraa kanssani). Sisään tullessa Rondo lenkkeilyttää toista tossua ja pudottaa sen sitten jossain vaiheessa eteeni vaihtaakseen sen namiin, ja sama uudestaan... Rio kyllä ihan oikeasti tuo tossun kerrallaan kunnollakin jalkojeni juureen, ettei minun tarvitse onnuskella niiden perään kipeillä jaloillani, ja saa toki silloinkin namin, mutta koirien kaupankäynti ja yritteliäisyys saa aina hymyilemään. Rinti taas laiskempana luottaa siihen, että sekin saa siivellä aina pari namia, kun velipojat hääräävät :)

 

Vesipuiston%20kukat%20007.jpg

 

Rinti ja sen puolikasveli ;)

 

Vesipuiston%20kukat%20083.jpg

 

Sen mummonneliöviltin palat ovat olleet valmiina jo jonkin aikaa, mutta niistä ei ole vielä kiinni virkattuna kuin muutama. Kämmenselän luut tai mitkä lie rupesivat nimittäin vaivaamaan niin, että tuntuivat menevän vähintään poikki kivusta päätellen, ja siitä sitten älykkäästi päättelin, että voisi olla hyvä pitää vähän taukoa virkkaamisesta. Sen sijaan olen päätellyt monta sukkaparia, jotka ovat odottaneet sitä ihmettä kuukausikaupalla, ja hämmästytin itsenikin moisella urhoollisuudella. Nyt juuri en kudo enkä virkkaa mitään, vaan olen yrittänyt parannella jo monta päivää kiusallista päänsärkyä, joka ei varsinaisesti ehkä tapa, mutta ei kyllä vahvistakaan. En tiedä, mikä rutto nyt on iskemässä, kun mikään ei kunnolla auta, ja joka aamu herään päänsärkyyn. Voi öhkö.

 

Vesipuiston%20kukat%20084.jpg

 

Olen ennenkin avautunut niistä blogien robottivarmistuksista, mutta nyt ne vasta tempun keksivät! Nyt niissä on liuta kuvia, joista pitää ruksata samaan ryhmään kuuluvat, ja tulen kohta hulluksi niiden tehtävien päätösten kanssa. Kuuluuko esimerkiksi hampurilainen voileipiin vai ei - minusta ei, mutta se sivu oli sitä mieltä, että ilmeisesti kuuluu... Entäs sitten vuokaleivokset, kuuluvatko ne kakkuihin vai ei, ja entäs sitten pihvikategoriat näin kasvissyöjän näkökannalta...? Voi hyvät hyssyrät, ne epäselvät tekstivaihtoehdotkin olivat helpompia! Koirarotujen ja eläinlajien luokitteluissa pärjäisin paljon paremmin ;)  Ruksaa kaikki paimenkoiriin/pystykorviin/terriereihin kuuluvat, kaikki kavioeläimet ja sitä rataa...

 

Vesipuiston%20kukat%20078.jpg

 

Löysin taas ilokseni youtubesta yhden vanhan suosikkisarjani, Chicagon ratsupoliisin (Due south). Siinähän on se husky, joka on muka susi ja kuurokin, mutta lukee sujuvasti huulilta ja hilppaisee pitkin Chicagon katuja milloin minkäkin rosmon perässä. Joo, on sillä ihan komea isäntäkin, mutta kuitenkin, ihan viihdyttävä sarja uudelleenkin nähtynä.

Sen australialaisen Seachange-sarjan katsoin virkkuun ohessa urhoollisesti hamaan loppuun, mutta olin ihan kamalan ärtynyt niiden eläinten kohtelusta - nehän ovat pahempia kuin nämä täkäläiset, eivätkä edes välitä teeskennellä pitävänsä eläimistä muuta kuin hyödykkeinä. HYI.

 

Vesipuiston%20kukat%20038.jpg

 

Tässäpä taas yksi koiravinkki. Nimittäin jos lukijoiden joukossa on niitä, joiden koirat eivät myöskään koe tarvetta tai halua viettää aikaansa minkäänlaisten karva-alustojen päällä edes ulkona, niin Ikean narumatot ovat kokeilemisen arvoisia. Noissahan on kumipohjakin, joten eristävät kosteutta ja kylmää, ovat edullisia, ja noista voi koota vaikka kuinka isoja makuualustoja ulkona vietettäviä lepohetkiä varten. Meillä nuo ovat erityisesti Rion suosiossa, muut makailevat mieluummin paljaalla betonilla tai nurmikolla, tai viettävät aikaansa kanijahdissa ympäri pihaa :)

 

Vesipuiston%20kukat%20089.jpg

 

Täällä on parastaikaa ihan kamala polttiaiskausi. Tuulettomina päivinä hevoset on ihan pakko ottaa aikaisemmin sisään, tai ne tulevat hulluksi niiden kanssa. Nytkin ne pääsivät aamulla pihalle, mutta ilmeisesti niitä pahuksen otuksia on vielä runsaammin siellä, sillä hevoset siirtyivät melko nopeassa tahdissa takaisin laitumelle, missä on avoimempaa ja ehkä edes pieni tuulenviri käy jostain. Nyt on tosin melko tyyntä, ihan liian tyyntä, jos hevosilta kysytään... Johan tässä pari päivää tuulikin niin että korvat olivat irrota :)

Katsokaapa, mitä tuolta kuvakansiosta yllättäen löytyi:

 

koirajavalkosipuli%5B1%5D.jpg

Nyt siis sama juttu ihan suomeksi. Älkää vaan kysykö, mistä sitä saa isommaksi... Suurennuslasi vaan käyttöön, vanhat konstit ovat parhaita - ainakin meikäläisen taidoilla ;)

 

Vesipuiston%20kukat%20088.jpg

 

Vesipuiston%20kukat%20068.jpg

 

Lohdukkeeksi pari kukkakuvaa.

Viikonloppuja :)