Kukkaniitty%20027.jpg

 

Koska asiasta ei tunnu olevan yleistä tietoa vielä monellakaan koiran- ja kissanomistajalla, laitan tähän nyt joskus aikaisemmin kopioimani listan ruoista, joiden valmistuksessa käytetään eläinkokeita - eikä nyt puhuta mistään makutesteistä. Eli tässä:

 

Pedigree, Friskies, Nutro, Eukanuba, Hill's, Cesar, Sheba, Kitekat, Pal, Chappie, Bounce, James Wellbeloved, Purina, Alpo, Bonio, Felix (Latz), Go Cat, Gourmet, Omega Complet, Pro Plan, Spillers, Vital Balance, Winalot, Frolic, Katkins, Whiskas, Perfect Fit, Profilum, Luppa, Trill, Optimum, Iams, Advance, Golden Cop, Wholemeals.

 

Osa näistä on sellaisia, joita Suomessa ei edes myydä, eikä tämänkään listan ulkopuolella olo silti takaa, etteikö kokeita varmasti käytettäisi...

 

Tältä listalta pitäisi taas löytyä ne ruoat, joissa ei eläinkokeita käytetä:

 

Bento Kronen,  Hauhau, Bilanx, Husse, Best Friend, Proformance, Frank's, Brit, Josera, Jahti&Vahti, Brit Care, Profine, 1st Choice, Nutra Nuggets, Best-In, Hubert, Belcando, Pro Pac, ANF.

 

Ihan eri asia sitten on tietysti, onko ruoka silti laadullisesti hyvää, vaikka olisikin tuotettu ilman eläinkokeita...

Tässä linkki erääseen listaan huonoista ruoista:

http://www.holisticandorganixpetshoppe.com/top-12-worst-dog-food-brands.html

Toisaalta tuolta sivuilta löytyy kyllä niitä hyviksikin luokiteltuja ruokamerkkejä.

 

Kukkaniitty%20004.jpg

 

Kuvan koirat eivät liity juttuun - paitsi että ne on kuvannut sama niuho, joka yrittää näitäkin juttuja levittää yleiseen tietoisuuteen... Aurinkokin tuli ihan väärästä suunnasta - no tuskin, mutta koirat on kuvattu väärästä suunnasta aurinkoon nähden - toisella suunnalla nimittäin oli pyykkinaru pyykkeineen, ei hyvä sekään.

En todellakaan suosi negatiivisten asioiden levittämistä, jos niistä ei ole mitään positiivista hyötyä, mutta näistä mielestäni on - jokainen voi äänestää jaloillaan ja järjellään (ja toivottavasti ennen kaikkea sydämellään), niin että tämmöiset kamaluudet saadaan vielä joskus loppumaan, ja eettisesti tuotettujen hyvälaatuisten eläinruokien joukko kasvaisi.

Tämä nyt ei tietenkään edes koske ainoastaan ruokia - kyseiset firmat valmistavat myös lukuisia koulutuksessa käytettäviä herkkuja ja keksejä ym., että tarkkana saa olla, jos haluaa, ettei oman lemmikin palkkio aiheuta toisen eläimen kärsimystä.

Kamalinta tuossa eläinkoelistassa on ehkä se (paitsi siis, että se ylipäätään on olemassa), että siinä on todella paljon ruokia, joista on aikaisemmin luotu hyvinkin eläinystävällinen ja huippubrändin mielikuva. Noidenkin mainoksia löytyy tunnettujen kasvattajien sivuilta - tietävätköhän kaikki todella, mitä mainostavat...

Tuosta huonolaatuisten ruokien listalta puuttuu ainakin yksi todella suuri ja suosittu eläintarvikeliikkeiden myymä koiranruokamerkki, jonka sisältämät ainekset eivät todellakaan kaikki päivänvaloa kestä... Että revi siitä sitten.

Hill Street Bluesin sanoin: Let's be careful out there.

 

P%C3%A4hkin%C3%A4pensaat%20067.jpg

 

P.S. Jos meistä ei tämän jälkeen kuulu, jäljet johtavat varmasti sylttytehtaalle - kirjaimellisesti ;)