Sinikelloja%20017-normal.jpg

Sinikelloja%20007-normal.jpg

Ihan pikaisesti muutama kuva, ensin sinikellometsistä - metsät ovat täällä tähän aikaan kauneimmillaan.

Haa, olen tehnyt tänään kaksi urotyötä. Ensin sulatin pakastimen, joka oli kerrankin sen verran tyhjä, että tavarat mahtuivat jääkaapin lokeroon. Sen jälkeen sulatin jääkaapin, ja nyt ovat molemmat vempaimet jäättömiä ja hohtavan puhtaita :)

Vakuutusyhtiöltä tuli vihdoin tietoa siitä myrskyn runtelemasta heinäsuojasta - mitään korvauksia ei tipu, jos oikein ymmärsin. Ei ihme, että täällä on suht alhaiset vakuutusmaksut, kun yhtiöt tuntuvat keräävän maksut vain itselleen, harva asiakas niistä ainakaan näyttää hyötyvän...

Sinikelloja%20018-normal.jpg

Tämä lampi sijaitsee vajaan kilometrin ja tosi pitkän ja jyrkän alamäen päässä. Siellä näimme muinoin saukon, nyt siellä on kurjenmiekkoja keltaisenaan.

Sinikelloja%20025-normal.jpg

Hui, onpa iso! Rondolla korvat kauhusta pystyssä :)

Olen paistanut viime aikoina pariin kertaan räiskäleitä, ja täytyy kyllä tunnustaa, että tuo kaasuhella on siinä mainio, vaikken muuten ole siihen lainkaan ihastunut. Ikinä en ole onnistunut sähköhellalla saamaan aikaiseksi niin onnistuneita räiskäleitä. Koirat ovat kiipeilleet liki seinille niiden tuoksun tuntiessaan, ja kyllä ollaankin herkuteltu :)

Sinikelloja%20030-normal.jpg

Villiomenat ovat parhaillaan kukassa

Sinikelloja%20032-normal.jpg

...samoin kultasateet.

Olen käyttänyt Rondoa häikäilemättä koe-eläimenä. Huomasin nimittäin tässä kerran, että jos murisen sille, se tehoaa noin viisi kertaa paremmin kuin yksikään kielto- tai "jätä"-sana. Nyt olen sitten murissut aina ei-toivotun käytöksen kohdalla, ja hassuinta on, että se muistaa sen vielä seuraavassakin tilanteessa, mitä ei suinkaan tapahdu normaalia kieltoa käyttäessä. Kukaan muu koiristani ei ole reagoinut yhtä selvästi murisemisiini, tiedä sitten, johtuuko tämä tuon nuoremman isoveljen melko tiukoista kasvatusmenetelmistä, vai yksinkertaisesti siitä, että se on niin selvää koiraa, ettei mitään viivettä tule kielivaikeuksien vuoksi. Tuolla menetelmällä saan sen jopa jättämään rauhaan ah niin herkulliset sian- ja lehmänsontakökkäreet, kun taas "jätä"-käskyä käyttäessä ne solahtavat kurkusta jo ennen kuin olen saanut koko sanaa ulos suustani. Varmemmaksi vakuudeksi voin vielä irvistää, joskin sen ilmeen kanssa saa olla tarkkana ihmisten ilmoilla - aikoinaan irvistelin samojedeilleni, jos nuorempi aloitti haukkumisen autosta poistuessani, kunnes huomaamattani jähmetin viereisen auton ihmisetkin liikkumattomiksi...