Tämä nyt ei ole mitenkään hilpeä juttu, ja voipi olla, että jää viimeisekseni, kun joku ao.firmojen kätyreistä tulee ja hoitelee allekirjoittaneen lopullisesti pois päivänjärjestyksestä, mutta en nyt voi olla tätä tänne laittamattakaan, kun luotan siihen, että kukaan blogini lukijoista ei halua aiheuttaa kärsimystä yhdellekään eläimelle. Kosmetiikan eläinkokeet ovat valitettavan tuttu juttu, ja onneksi siihen ollaan saamassa parannus, mutta harvempi tulee ajatelleeksi syöttävänsä eläimilleen ruokia, joiden valmistuksessa altistetaan muita eläimiä kärsimykselle. En nyt löytänyt mistään hyvää linkkiä Animalian aikoinaan julkaisemalle listalle (itse en silloin vielä ollut jäsen ja olin valitettavan tietämätön koko asiasta, mikä laitettakoon synnynnäisen hyväuskoisuuteni tiliin - anteeksi, kaikki koe-eläinparat, itsekin olen tietämättäni aiheuttanut teille kärsimystä ostamalla ko. valmistajien ruokia).

Tämäkään lista ei varmasti ole täydellinen, ja itselläni olisi paljonkin sanomista useista suosituista, listalla esiintymättömistä ruuista ihan niiden käyttämien vaarallisten lisäaineidenkin vuoksi, mutta onpahan ainakin suuntaa-antava. Kas tässä:

Esimerkkejä eläinkokeilla testatuista ruuista:
Pedigree, Friskies (Nestlé), Nutro, Eukanuba, Hill's, Cesar, Whiskas, Sheba, Kitekat, Pal, Chappie, Bounce, James Wellbeloved, Purina, Alpo, Bonio, Felix, Go Cat, Gourmet, Omega Complete, Proplan, Spillers, Vital Balance, Winalot, Frolic,  Katkins, Techni-cal (US & Canada), Whiskas.
 

Ihan tosi, listalla on monta ns. hyvälaatuisena pidettyä ruokaa...HYI! Meiltä lähtee viimeiset pienet pussit kahta listalla olevaa ruokaa paikallisiin eläinsuojiin, että aiheuttaisivat edes jotain hyvää, eikä niitä sen jälkeen enää taloon tule - eikä seuraavaankaan.