Selja%20002.jpg

 

Ruusurinsessa :)

Jos on tänään Suomessa ruusujen päivä, niin riittää niitä taas meilläkin. Tuo ruusu kyllä joutui jo poistoon putoavine terälehtineen, mutta nyt kukkivat nämäkin:

 

Selja%20021.jpg

 

Pinkki%20ruusu%20010.jpg

 

Pitäähän niitä sitten sisäänkin ottaa tuoksumaan.

Muuten ei elämä kaikilta osin ole kovin ruusuista. Tietokone tökkii taas pahasti ja suoltaa mainoksia joka väliin. Johan niiltä saatiinkin olla pari kuukautta ihan rauhassa... Mozilla mykistyy harva se hetki, mutta ne pahuksen mainokset eivät. Samperi.

 

Pinkki%20ruusu%20007.jpg

 

Meidän peikkonuttuhevonen :). Ransu ahkeroi jatkuvasti noiden loimien päänmenoksi, ja niitä saa olla vähän väliä paikkailemassa. Huomatkaa Blakkurin ihana liehuva harja. Se on kuin ilmetty joka pikkutytön unelmahevonen pitkänpitkine harjoineen, oikea prinsessahevonen ;) Muutenkin se kyllä muistuttaa melko lailla pienikokoista friisiläistä.

Unelmahevosista tulee mieleen aina Milton, Whittakerin ihana estevonen - tai siis hän sillä ratsasti, hevonen kyllä taisi kuulua jollekin ihan muulle, viimeksi taisi kulkea nimellä Hennessey Milton. En tiedä, muistaako kukaan muu enää sitä, Miltonhan kuolikin jo 4.7.1999 (jaa miten muistan niin tarkkaan - no kun tuo päivämäärä oli muun ohella isän syntymäpäivä, ja muistan, missä koulussa olin juuri tuolloin vuosituhannen vaihteessa opettamassa, kun luin syksyllä sen uutisen), mutta siinä oli kyllä yksi kauneimmista kimoista joita on nähty. Kaiken lisäksi sen hypätessä ei tarvinnut jännittää, pudottaako se puomit, sehän liiteli niiden yli kuin siivekäs satuhevonen :)

Hevoset olivat taas aamulla puutarhahommissa, mutta Ransu ja Blakkur häipyivät laitumelle jo vartin päästä - taisi olla liian tyyntä ja liikaa ötököitä. Tämä yksilö sentään jaksoi ahkeroida parisen tuntia:

 

Pinkki%20ruusu%20020.jpg

 

Tätä menoa on kohta hommattava viikate ja käytävä itse ruohon kimppuun. Viikatetta täällä kyllä tarvittaisiin tuolla pellollakin, siellä on aamuisin polun varrella niin pitkää ja likomärkää ruohoa, että olemme kaikki kuin uitettuja lenkiltä tultua.

 

Pinkki%20ruusu%20001.jpg

 

Ranskassa on huomenna äitienpäivä, ja kaupoissa on mahtavat kakkuvalikoimat - tietysti suurin osa niitä vilkkuvaloilla varustettuja, voi näitä tuhlareita. Sen sijaan lähikylässä Trebrivanissa huomasin yllättäen, että ainakin osa lyhtypylväissä olleista jouluvaloista oli täksi kesäksi poistettu ;). Eivät ne toki päällä ole kuin joulun aikaan ja silloinkin vain hämärissä, mutta tähän asti ne ovat olleet paikoillaan vuodet ympäri. Äkkiäkös se joulu taas tulee, mitä niitä suotta pois ottamaan...

Pari vuotta sitten erehdyin asioimaan Yves Rocherin myymälässä vähän ennen äitienpäivää. Big mistake. Sieltä ei nimittäin tahtonut saada ainuttakaan yksittäistuotetta, kaikki oli pakattu erilaisiin kokoomalahjapakkauksiin, ilmeisesti laiskoja tai mielikuvituksettomia lahjanostajia varten.

Akileijat ovat myös lisääntyneet pihalla, niitä on nyt jos jonkin värisiä ja muotoisia:

Selja%20011.jpg

Selja%20009.jpg

Selja%20012.jpg

Selja%20015.jpg

Selja%20016.jpg

Keijukukat. Eikö muka...?

 

Selja%20030.jpg

 

Näitäkin on nyt enemmän kuin vielä pari vuotta sitten...

 

Selja%20034.jpg

 

...ja nuorin niistä on ihan ällistyttävän nopea :) Taitaa melkein peitota jopa Rion...

Muuten koiramaailmassa harmittaa raskaasti, ei tietenkään koirat, vaan niiden omistajat.

Ystävän pienehkö koira, jonka kimppuun hyökkäsi iso koira reilusti yli vuosi sitten, kärsii edelleen puremavaurioista. Sille nimittäin tuli rytäkässä reikä sekä sydämeen (ja sitä myöten sydänvika) että keuhkoihin, muiden vammojen lisäksi, ja kaikista hoidoista ja terapioista huolimatta (ei ihan pieni trauma tuommoinen henkisestikään) koira oireilee edelleen. Koska kumpikin koira oli kiinni, Suomen laki älykkäästi rinnastaa tuossa tapauksessa koiran esineeseen, eikä hyökänneen koiran omistaja ole osallistunut kustannuksiin sentilläkään, kun ei ole pakko...

Toisen tutun tutun pienen koiran kimppuun hyökkäsi (itse asiassa Etelä-Ranskassa) myös iso koira parisen viikkoa sitten, ja pitkään oli epävarmaa, jääkö koira edes eloon kaikkine puremavammoineen. Sitä on käytetty, ja edelleen käytetään, lääkärillä päivittäin, plus että on saanut homeopaattisia apuaineita, ja nyt sentään näyttää paremmalta se henkiinjäämisennuste, joskin jälki on edelleen kamalaa.

Oma kuopukseni sekoaa edelleen naapurin koiran tappojäpityksestä (se kyllä kohdistuu koneisiin, mutta mistäs tuo sitä ymmärtää, kun ihan tuossa rajalla huutaa...) viimekesäisen tutun koiran hyökkäyksen seurauksena. Siitä ei sentään paksun turkin ja nopean reagointini ansiosta tullut fyysisiä vammoja, mutta sitä inhottavampi henkinen trauma, täällä kun on muutenkin toisiin koiriin tutustuminen lievästi sanoen vaikeaa.

Ja niin edelleen, näitähän riittää, valitettavasti nyt runsain mitoin taas tuttavapiireissäkin. Harvoin se vika kuitenkaan koirassa on, kyllä sitä syytä on aina haettava hihnan toisesta päästä, ja valitettavan selvästi noissa on aina se koira se, joka päättää asioista. Kuinka kamalia raateluita vielä on tapahduttava, ennen kuin taas ollaan valmiita laittamaan rajat niille koirille?!

 

Pinkki%20ruusu%20018.jpg

 

Kyllä tälläkin hampaat on, vaikka on kuinka lutuinen normaalisti, mutta kyllä se on minun asiani sanoa, mihin niitä käytetään.

 

Selja%20006.jpg

 

No, valoisempiin asioihin, vaikka seljoihin, jotka paraikaa täällä kukkivat. Tuo on tutkimusteni mukaan terttuselja, jota väitettiin myös myrkylliseksi. No, kukat ainakin ovat sisätiloissa niin hirveän hajuisia, etten kovasti sitä epäile, mutta sitä en käsitä, miten se liittyy esim. Ikeassa myytävään seljamehuun, en tiedä siihen ainakaan kenenkään kupsahtaneen. Se kai tehdään mustaseljasta (korjatkaa, jos olen väärässä), jota meilläkin kasvoi Suomessa, mutta silti - miten yksi selja on myrkyllinen, ja toisesta tehdään mehua...

Tiedättekö, nyt en enää kestä. Kirjoittaminen, tai siis teksti, katkeilee niin, että sitä saa koko ajan korjata, ja välillä jumittuu kokonaan, siis muutkin kuin pienet aivoni.

Parempia aikoja odotellessa. Ruusuista viikonloppua sinnekin, ja hyviä kakkuja juhlijoille :)