El%C3%A4intenp%C3%A4iv%C3%A4%20001.jpg

 

Rakkaalla Mustillamme tänään 15 vuotta täynnä. Onnea :) 

Sankari sai juhlan kunniaksi kuivattuja kanapaloja, ja hyvin näyttivät maistuvan (ei kuvassa, se on jo vanha). Muuten hän on ottanut rennosti myös juhlapäivänä:

 

Mustin%20syntt%C3%A4rit%20023.jpg

 

Mustin%20syntt%C3%A4rit%20005.jpg

 

Viirukaan ei ole paljoa stressaillut...

Sää on ollut viime aikoina melko syvältä. Ihan kuin oltaisiin vasta marras-joulukuussa. Sataa, sataa ja sataa, ei ropise vaan lähinnä kohisee, lähes joka päivä. Kuran määrää voi näillä tiedoilla vaan arvailla - sitä riittää... Pihakin on savesta niin liukas, että on suoranainen ihme, etten ole vielä kaatunut siellä (koputan puuta, juu...).  Laskin juuri, että kun käymme päivässä yleensä ainakin viisi kertaa ulkona, putsaan ja pyyhin joka päivä yhteensä ainakin 60 koirankäpälää. Puuh, saisi jo tulla ihan kevät ja kuivaa.

 

Mummoilua%20027.jpg

 

Meillä on laitumella kolme islantilaista tuuliviiriä, joskaan tämä kuva ei liity varsinaisesti siihen - eivät ole tuuliviiriasennossa, kun tuolloin oli kerrankin aurinkoinen ja melko tyyni sää. Mutta siis varsinkin viime päivien hurjien tuulenpuuskien aikana olen seurannut hevosten suuntia tuolla laitumella. Muutamassa sekunnissa ne kääntävät häntäpäänsä tuulta päin ja jatkavat sitten syömistä tyynen rauhallisina, kaikki asettautuneina samansuuntaisesti. Islannissa oli hauska katsella kovalla tuulella, kuinka koko iso lauma hevosia seisoi laitumella tiukasti samaan suuntaan, tuulensuuntaa ei tarvinnut paljon arvailla.

 

Mustin%20syntt%C3%A4rit%20001.jpg

 

Täällä olen huomannut semmoisen(kin) oudon seikan, ettei isommissa pakkauksissa myytävä tavara ole välttämättä yhtään sen halvempaa, suhteessa siis. Hillot ovat täällä melko halpoja ja hyviä, ja erityisesti suosin noita Bonne Maman -hilloja, niistä kun jää vielä kaunis purkkikin säästöön myöhempää käyttöä varten. Mansikkahilloa myydään myös kaksi kertaa isommissa purkeissa, painoeroa on 10 g yli sen (sekin varmaan purkin itsensä aiheuttama), mutta hinta on tasan kaksi kertaa kalliimpi kuin pienemmässä purkissa. Erikoista.

 

Mustin%20syntt%C3%A4rit%20016.jpg

 

Herkuista puheen ollen, jos näette jossain tämmöisen, niin kokeilkaa ihmeessä. Sain taas Suomesta yllätyspaketin, jossa oli myös tuommoisia. Tuosta siis tehdään kaakaota sulattamalla tuo lusikan sisältö kuumaan maitoon, ja voi taivas, että oli hyvää :). Ihan eri planeetalta kuin tavallinen kaakao, vaikkei siinäkään yleensä valittamista ole.  Kiitos Kati :)

 

Mustin%20syntt%C3%A4rit%20008.jpg

 

Yksi asia, mikä jaksaa ihmetyttää, on blogeissa olevat robottivarmennukset, tai siis sen varmennus, ettei kommentin kirjoittaja ole robotti (olen aina kovin huojentunut siitä tiedosta). Niissähän on yleensä jotain kirjainyhdistelmiä tai sanoja, jotka ovat melko lailla vinksin vonksin, ja ne pitäisi sitten kirjoittaa oikein, että voi kommentoida blogiin. Ei siinä mitään, mutta kun ne ovat usein tämmöiselle ei-robotillekin turhan vaikeita selvittää, ja usein olen joutunut kirjoittamaan vaihtuvia kirjainyhdistelmiä kolmeenkin kertaan, ennen kuin saan itselleni taas sen ilahduttavan tiedon, etten vieläkään ole robotti. En uskalla edes ajatella sitä päivää, kun en enää onnistu niissä lainkaan...

 

Mustin%20syntt%C3%A4rit%20020.jpg

 

Lisää stressittömiä asukkaita.

 

Kottaraiset kasvattavat parviaan kaiken aikaa, niin että usein pysähdymme koko porukka lenkillä ihmettelemään päidemme päältä kuuluvaa mahtavaa suhahdusta. Parvessa on varovaisenkin arvion mukaan usein satoja lintuja. Osa on jo varmaan suunnannutkin matkalle pohjoiseen, mutta osa vielä pyörii ja parveilee hevostemmekin jaloissa laitumella.

Hevosparat varmaan alkavat luulla (kera emäntänsä), ettei loimitonta elämää enää ole olemassakaan. Jos ei ole tulossa epätavallisen kylmä yö, jolloin loimia tarvitaan lämpimänä pysymiseen, niin ainakin hevoset ovat sisään mennessään niin litimärkiä sateesta, ettei niitä voi jättää loimitta. Ja melkein saman tien, kun/jos tämä samperin sadekausi vielä joskus loppuu, alkaa itikkakausi, ja niille (heposille, ei itikoille) on taas puettava päiväksi ihottumaloimet.

 

Mustin%20syntt%C3%A4rit%20013.jpg

 

Vihdoin tuli siltä ihan ensimmäiseltä välittäjältä tieto, että joku englantilainen pariskunta, joka on ennenkin asunut Bretagnessa, olisi kovin kiinnostunut paikastamme, ja tulisivat katsomaan tänne maaliskuun lopussa. Olin jo tällä välin ottanut yhteyttä toiseen, kehuttuun välitysfirmaan, jonka täkäläiset agentit olivat paraikaa lomalla. No nyt he kuitenkin ottivat kesken lomansa yhteyttä, että voisivat tulla ensi viikon tiistaina tänne katsomaan ja arvioimaan paikkaa. Selitin, että meille on nyt tulossa ensi kuussa jo yksi potentiaalinen ostaja (toivossa ainakin eletään :) ), että haluavatko he nyt silti tulla vai miten, kun onhan siinä esille laitossa kuitenkin melkoinen homma...Ja voi pyhä jysäys,  se kirjeenvaihto loppui siihen, että sieltä tuli automaattinen vastaus, että ottavat yhteyttä ensi maanantaina töihin palattuaan. Siis että saan tietää maanantaina, tulevatko tänne tiistaina! Pientä rajaa, kiitos. Näillä kurakeleillä tarvitsen kyllä lähemmäs viikon saadakseni kodin edes jonkinlaiseen esittelykuntoon...Eivät taida olla koiraihmisiä maalta...

 

Näihin kosteisiin synttäritunnelmiin. Aurinkoa kansalle :)