kev%C3%A4tkukkia%20-13%20046-normal.jpg

Kevät tuli, lumi suli, mutta valitettavasti tulivat jo punkitkin. Voi rähmä. Eilen löytyi Rion rintavillojen alta ensimmäinen punkki, joka oli jo kiinnittynyt, ja toinen kävelemässä kohti veristä päämääräänsä. Kumpikin on kyllä enää vain muisto, joutuivat pikaisesti uuniin liiskauksensa jälkeen. Koirat saivat saman tien punkki/kirppuaineen ihoillensa, vaikka olin ajatellut sinnitellä vielä kuukauden verran ilman. Julie ja Karl nimittäin sanoivat, etteivät laita koirilleen kirpukarkotetta ennen kuin joskus huhtikuun lopussa aikaisintaan. Heilläpä ei olekaan Collieita, ja kyllähän nämä ranskalaisetkin punkit hyvän päälle ymmärtävät.

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20060-normal.jpg

Niin paljon kuin kaikkia kemiallisia aineita kartankin, tässä on pakko antaa periksi, ainakin täällä päin maailmaa. Ensimmäiseltä Euroopan matkalta saatiin kirppuja kotiin viemisiksi, ja se riitti, eihän niistä meinannut päästä kirveelläkään eroon, ja Tino-parka sai vaikka mitä oireita ja joutui pitämään kauluriakin viikkokausia.

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20020-normal.jpg

Nämä kuvatkin menevät ihan mielivaltaiseen järjestykseen, ja niitä saa sitten hakea tuolta kansiosta kissojen ja koirien kanssa.

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20040-normal.jpg

Kaiken lisäksi tällä uudella koneella en onnistu edes käsittelemään kuvia mitenkään ilman jotain lisäohjelmaa (jota en tietenkään osaa itse edes asentaa), joten ne ovat nyt ihan sitä mitä on tullut räiskittyä, pressuineen kaikkineen...

Tänään olisi ihan pakko siivota täällä kunnolla, mutta yritän parhaani mukaan keksiä jos jotain viivytystä sen aloittamiseen ;) Yleensä pesen täällä alakerrassakin lattian vasta illalla, kun olen saanut isot koirat yläkerran makuuhuoneeseen, koska muuten koko touhu on aivan turhaa - tuo parketti pysyy tosi kauan kosteana, ja koirilla on tassuissaan kaikesta pesemisestä huolimatta aina joku kurahippunen, joka sitten kostealle lattialle osuessaan leviää siihen kuin Jokisen eväät.

Tein juuri Zooplus-tilauksen ja vasta jälkeenpäin muistin, että tuota vatsaturveainetta en laittanut mukaan ollenkaan. No, lisää iloisia postipoikia taas ovelle haukuttaviksi ;)