Py%C3%B6r%C3%A4ily%20013.jpg

 

Tämä ei ole muuttunut uskonnolliseksi blogiksi, mutta Mozilla voisi hyvinkin hyräillä tuota, niin satunnaista sen toimiminen on (arvatkaa, kuka muu nyt sitten hyräilee tuota säveltä - ärsyttävää, kun en edes muista siitä muita sanoja...).Kuitenkin, olin ovela ja onnistuin pääsemään nettiin Explorerin kautta, saas nähdä kauanko tätä iloa kestää. Norton on syväpuhdistanut konetta noin miljoona kertaa, ja silti koko ajan ilmestyy Mozillaa käyttäessä jos jotain haittaohjelmantorjuntailmoituksia ja ties mitä mainoksia aina vaan tehokkaammista puhdistusohjelmista, joita ilman ei kerta kaikkiaan voi elää... Ei kestä! Ja tietenkin nyt joku asiantuntija siellä ruudun takana päivittelee, että sehän johtuu siitä - niin mistä, ei minulla ole hajuakaan näistä -, eikö se pöljä sitä tajua...? No ei tajua niin, uskokaa pois, mutta hermo menee justiinsa! Ostin jo eilen 32 gigan muistitikun Julien ohjeiden mukaan, ja sille olisi tarkoitus siirtää kuvat, että koneelle tulisi tilaa, mutta miten, siitä ei ole hajuakaan, ennen kuin ilmeisesti matkustamme koneinemme Julien ja Karlin luo. Autuaita ovat yksinkertaiset...ihan totta?

 

Rondo%2010%20vk%20004.jpg

 

Tiistaina, siis 4. päivä, meillä oli tärkeä vuosipäivä - siitä tasan vuosi sitten meille laskeutui taivaalta lentävä koira Rondo, 10 viikkoa. Vuotta myöhemmin hän on jo näin iso:

 

Py%C3%B6r%C3%A4ily%20035.jpg

 

Juhlimme päivää kanavapyöräilemällä. Ja kun näistä koirista on täällä niin harvoin kuvia, niin mainittakoon, että Rondo on tuo tuossa vasemmalla ;) Tämän jälkeen tapahtui kohtalokas romahdus - pyörälle, jota joku onneton nykäisi springeristä niin että koko komeus kaatui koiria päin, ja siitä tietysti seurasi, paitsi kolmen koiran vetämän pyörän vimmattua etenemistä kohti tuntematonta määränpäätä, myös jonkin verran traumoja asianosaisille. Harmittava takaisku. Että voikin kyljellään oleva pyörä liikkua lujaa...

Tänäänkin oltiin uimassa pyöräilemässä kanavan varrella, onneksi ilman kameraa. Siis olihan sitä sadetta luvattu, mutta niinhän sitä jatkuvasti täällä nykyään luvataan, eikä silti koko aikaa sada, ja pitikö sen pahimman sateen tulla juuri, kun oltiin yli puolet lenkistä selvitty lähes kuivina! Meitä oli neljä uitettua koiraa, ja harvoin olen ollut niin iloinen autolle saapumisesta kuin sen lenkin jälkeen.

 

Py%C3%B6r%C3%A4ily%20030.jpg

 

Tässä erään kanavanvarren talon edustan asetelma, siis ei tänään kuvattuna. Samaan taloon oli varmaan tiistaina näkemämme kissa menossa. Se jolkotteli kaikessa rauhassa vastaamme, kunnes näki meidät ja hyppäsi lähimpään puuhun. Onnettomuudeksi Rondo ehti nähdä sen juuri siinä vaiheessa, ja vauhti kasvoi ykskaks eksponentiaalisesti ( siis kamalasti, halusin vaan nähdä, saanko tuon kirjoitettua oikein ;) ). Onneksi kissa oli kuitenkin niin riistanvärinen, etteivät koirat sitä matalasta puusta havainneet, ja kaikki selvisivät vaurioitta :)

 

Py%C3%B6r%C3%A4ily%20004.jpg

 

Nyt en enää kestä. Antakaa minulle koira, lihava, mikä hyvänsä koira, ja lupaan laihduttaa sen muutamassa kuukaudessa soveliaisiin mittoihin, niin että sillä on selvästi erottuva vyötärö (mikä on oma mittapuuni sopivan solakalle koiralle, viis vaakojen lukemista). Mutta tuon oman kissani, Pörrin, kanssa olen ihan neuvoton. Nytkin se on viikkokaupalla saanut vain tiukasti valvottuja ruoka-annoksia, niin että yhtä vähällä ruoalla oleva koira olisi laihtunut olemattomiin, mutta tämä hyväkkään katti ei vaan laihdu! Ei ymmärrä enää, ei. Välillä se jo näytti hiukan hoikistuvan, mutta nyt siitäkään ei näy enää jälkeäkään. Huokaus (ISO). Mitä se syö ja missä välissä? Eihän se nyt enää ole ihan niin potkupallomainen, mutta ei se kyllä hoikkakaan ole. Mikään kilpirauhasen vajaatoimintakaan (siis jos sillä sellainen olisi, mitä en kyllä usko) ei kerta kaikkiaan selitä ilmiötä Pörri ja sen paksuus...

 

Py%C3%B6r%C3%A4ily%20021.jpg

 

Toinen melko tuhdissa kunnossa oleva laumamme jäsen, Valle, on myös sitä mieltä, että saavutetut linjat on säilytettävä. Kun päästän hevoset pihalle syömään ruohoa (siis se on tarkoitus), menee Valle huolella peitetyn heinäpaalin luo, kuorii siitä muovit sivuun ja mässäilee heinällä niin kauan, että muistan mennä ajamaan sen taas pois. Samoin se syö aamu- ja iltarehunsa omasta kupistaan niin vauhdilla, että ehtii vielä yrittää ryövätä Blakkurin rehuista leijonan(tai lihavan issikan)osan. Se tietää varsin hyvin sen olevan kiellettyä ja ajoittaa ryöstönsä aina niihin hetkiin, jolloin olen selkä päin sitä pukemassa Ransulle loimea tms. Jos ehdin karjaista sille kiellon, se yleensä tottelee kuin koulutettu koira, mutta tarkkailee silti koko ajan liikkeitäni ja iskee taas heti tilaisuuden tullen. Varjele meitä liian fiksuilta eläimiltä...;)

 

Py%C3%B6r%C3%A4ily%20026.jpg

 

Muurinkello - kirjaimellisesti :) Tämä asuu vesipuistossa ja kukkii parastaikaa vimmatusti.

Yhtenä päivänä menetin lopullisesti hermoni näiden metsästäjien kanssa. Ihmettelin laitumen päässä töröttävää hahmoa niin kauan, että oli pakko kaivaa kiikarit esiin, että näkisin, mikä mies siellä seisoo niin uhkaavan näköisenä. Sillä pahuksella oli pyssy kädessä, ja vaikka itse ukko taisi olla naapurin pellon puolella, ampui se hetken päästä kohti meidän laiduntamme, niin että täällä päässä olevista hevosista Valle (joka siis ei suinkaan ole arkalasta kotoisin, ehkä sillä vain on noista kolmesta vielä paras kuulo) lähti laukkaamaan. Laitumen päässä vilisti joku vaalea lintukoira, että kai se sitten lintumetsällä oli, mutta ei täälläkään sentään saa luvatta räiskiä toisten laitumille! Jos se olisi ollut lähempänä, niin olisin tehnyt muutakin kuin huutanut suomalaisia voimasanoja sen perään... Hevoset laitoin kyllä varmuudeksi saman tien sisään, tiedä miksi linnuiksi se olisi niitäkin kohta luullut...  Mutta siis voi tikkerperi!

 

Py%C3%B6r%C3%A4ily%20033.jpg

 

Tämmöiset hauskanväriset ötökätkin pääsivät kuvaan, kun kamera kerran oli mukana kanavalla.

 

Py%C3%B6r%C3%A4ily%20023.jpg

 

So far so good. Netti on pysynyt ilman ongelmia näin kauan päällä. Nyt jos tämän vielä saa julkaistua... Tiistaina yritin vimmatusti julkaista vuosipäiväjuttua, mutta viidennen katkenneen yhteyden jälkeen luovutin. Nythän tämä taas käy, meiltäkin :)