Laakerinmarjat%20052-normal.jpg

Tervetuloa taas hilpeään joukkoomme :)

Laakerinmarjat%20021-normal.jpg

Sadetta on saatu parikin kertaa, ja tuli todella tarpeeseen, kun ruoho alkoi näyttää kuivalta jo pihallakin, missä sitä ei sentään niin lyhyeksi jyrsitä kuin laitumella. Lisääkin saisi tulla, mutta ensi viikolle on taas luvassa pelkkää poutaa ja kaiken lisäksi taas hellettä, öööööhhh. Pää on taas ollut ihan pöhkö ja hartiat kivikovat linimenteistä huolimatta raahattuani monta päivää vesiämpäreitä täältä pihalta talliin. Nyt siihen tuli onneksi muutaman päivän tauko, sillä tallitynnyreissä on taas jonkin verran vettä. Tilasin Hööksiltä kottikärryihin vesipussin (siis ei -bussin, vaan Pussin), jonka voi täyttää tuossa pihahanalla, työntää kotsarit talliin ja tyhjentää veden suoraan ämpäreihin. Näin ainakin teoriassa, ja toiveet ovat korkealla, mutta saa sitten nähdä käytännössä...

Laakerinmarjat%20028-normal.jpg

Mustilla (kuvassa - tietysti ruokapöydällä, jossa on runsaasti muutakin ruokapöydille normaalihuusholleissa kuulumatonta tavaraa - iso ruokapöytä on ihana asia;) ) oli virtsatulehdus. Onneksi jo menneessä aikamuodossa, ei Musti vaan tulehdus, mistä on taas kiittäminen homeopatiaa ja muita hoitomuotoja. Ostin sille vielä karpalomehuakin, jota annoin ensin ruiskulla suuhun. Sitten tajusin, että tämähän on Musti, joka muutenkin syö lautasilta kaikki hillonjämät sun muut, laitoin mehua lusikkaan, ja siitähän se sen nuoli. Onneksi Musti on kissoistani muutenkin kaikkein helpoimmin lääkittävä eikä rupea karttelemaan läheisyyttäni vielä monenkaan lääkitsemiskerran jälkeen, ja onhan sillä iso kitakin, johon lääkkeitä tunkea :) Nyt on tarhan uloskäynti pysynyt kosteina aamuina visusti kiinni, Mustilla kun on tapana istuskella siellä ruohikossa, ja sen seurauksena se on varmaan sen tulehduksen alunperin saanutkin.

Laakerinmarjat%20006-normal.jpg

Rio...

Laakerinmarjat%20009-normal.jpg

...ja Rintin kuono. Syötävän ihana :)

Laakerinmarjat%20041-normal.jpg

Kastanjoissa ne jo vaanivat, joka koiran - ja emännän - vitsaus.

Laakerinmarjat%20031-normal.jpg

Laakerin marjat alkavat olla kypsiä. Kelpaavat ilmeisesti ainakin linnuille, koska puissa käy kova kuhina, mutten tiedä, käyvätkö ne muuten mihinkään.

Elokuun%20aamua%20030-normal.jpg

Karhunvatukatkin alkavat kypsyä, paikoin ovat auringossa jo ihan mustia ja pehmeitä - muita ei voi maistaakaan, vähänkin kovat mustat ovat kammottavan makuisia. Eiväthän ne kypsänäkään mitään gourmet-tasoisia ole maultaan, mutta kyllä niitä paremman puutteessa lenkillä napsii.

Laakerinmarjat%20014-normal.jpg

Eilen illalla taisin nähdä elämäni ensimmäisen saukon luonnossa. Mentiin lenkillä yhden lammen ohi, ja siellä joku lipui pienen saaren rantaan, rupesi pesemään itseään, ja kun käänsi päänsä meitä kohti, näytti kyllä ihan saukolta, vaikka välimatkaakin oli jonkun verran. Piisamilta se pää ei ainakaan näyttänyt, joten olen ilmeisesti nähnyt ilmielävän saukon :) Eipä olla onnistuttu tuolla saukkopurolla niiden suojelualueella niitä näkemään, vaikka kuinka ollaan odotettu hiljaa, ja sitten ihan vahingossa semmoinen sattuu eteen lenkillä...Pitää varmaan ensi kerralla ottaa pienet kiikarit taskuun.

Laakerinmarjat%20002-normal.jpg

Lokoisaa pyhäiltaa toivoo Viiru.