Sis%C3%A4etana%20019.jpg

 

Tiedättekö mikä tuo vasemmanpuoleinen on?

 

Sis%C3%A4etana%20023.jpg

 

Juupa, se on muumioitu maljaköynnös. Sunnuntainvastaiseksi yöksi luvattiin nimittäin nollaa, ja kyllä sitten aamulla olikin kaikki ruohot sun muut kiitettävän jäässä. Kaikki pelakat olen jo nostanut joko katon alle tai viileisiin ulkorakennuksiin, lähinnä kyllä vaan sateesta johtuvan mätänemisvaaran takia, mutta tuo maljaköynnös tykkää olla mahdollisimman pitkään ulkona ja ottaa nokkiinsa välittömästi joutuessaan sisätiloihin, niin että sitä nyt vaan peitellään toistaiseksi tarpeen mukaan. Nytkin on taas ollut joka yö reilusti lämpimän puolella, että turhahan sitä olisi vielä ollut sisätiloihin pakottaakaan.

 

Sis%C3%A4etana%20025.jpg

 

Siis enhän minä väitäkään, että meillä liian usein siivottaisiin, ja lattioilta löytyy heti senkin jälkeen villakoiria ja hiekkaa, mutta että etanoita...Olisi kyllä hauska tietää, mistä tuo yksilö on edes onnistunut sisätiloihin pääsemään, kun eivät ne varmaan seinien läpi imeydy...Ehkä se on salakuljettunut polttopuiden mukana, muutakaan en keksi. Viikon verran se on  tuossa yrittänyt kirjasivistää itseään, enkä ole vielä raaskinut sitä ulkoistaakaan. Wannabe sisäetana :) Vähänkö meillä on kanien jyrsimiä kirjoja...(ja ihan vähän pölyisiä, älkää katsoko, ne on vaan nuo tuolla alahyllyllä, ei tieteskään muualla ;) ).

 

Sis%C3%A4etana%20005.jpg

 

Näistä tuo pienempi on siis edelleen laihiksella. Tulokset eivät ole kovin rohkaisevia, kuten kuvasta näkyy.

 

Sis%C3%A4etana%20013.jpg

 

Viirun mielestä täällä on siis pienelle kissalle aivan liian viileää sisällä. Onneksi jo 2/3 kissoista suostuu nukkumaan peittojen alla, tuo plus Tuusa ja Pörri, jotka yleensä aamuruoan jälkeen hiipparoivat nukkumaan yläkerran makuuhuoneeseen, jossa on melko viileää. Ehtiessäni peittelen ne viltin tai sängynpeitteen sisään, jos ei Tuusa sitten ole jo itse pujottautunut sinne valmiiksi, ja siellä ne sitten uinailevat pitkälle iltapäivään.

 

Sis%C3%A4etana%20014.jpg

 

Pupuja! Kuvan laatu jättää ihan hieman toivomisen varaa, mutta siis kaksi niitä tuossa on (tuo harmaa möykky kauempana on myös kani ). Rondo on jo oppinut katselemaan niitä enimmäkseen hiljaa, joskin välillä se pitää siedättää joka pupuun erikseen. Rinti sen sijaan huutaa täyttä kaulaa - "Meidän reviirille ei tulla, senkin pitkäkorvat!!!"

Tänään olen ollut ihan kamalan ahkera, olen ihan kauhian hämmästynyt. Ensiksikin trimmasin suit sait koirien tassu- ja jalkakarvat (miten ne voivat kasvaa niin nopeasti, vastahan ne lyhensin...), kerrankin älykkäästi ennen siivousta, ja sitten siivosin huushollin. Sateella, totta kai, mutta kun tähän aikaan täällä sataa noin 99 % ajasta, niin minkäs teet. Ehkä tuo siisteys muutaman tunnin kestää...

Tuo trimmaus johtui kyllä paitsi siitä, että selvitään taas vähän vähemmällä sisään kulkeutuvalla kuralla, myös siitä, että ollaan menossa huomenna rokotuksille, ja pitäähän nyt niin suuressa happeningissä olla siisti ;) Täällähän on se(kin) kummallinen juttu, että aikuistenkin koirien täällä annetut rokotukset ovat vain vuoden voimassa, vaikka rokotteet olisivat ihan samat kuin Suomessa. Rondohan nyt joka tapauksessa tarvitsisi vuotiaana tehosteet, mutta nyt sitten pitää rokottaa kaikki, ja sama uudelleen taas vuoden päästä, vaikka Suomessa oltaisiinkin. Sekin takia olisin jo nyt vienyt ne mieluummin Suomessa rokotuksiin, mutta täälläpä vaan ollaan. Kakka.

Olen todella närkästynyt. Tiesittekö, että Alfred on vaihdettu? Siis se Heartbeatin Greengrassin söpö lurcher. Aavistelin jo jotain, kun sitä ei monessa jaksossa näytetty juuri yhtään, ja sitten yhtäkkiä sen tilalla oli toinen koira. Siis totta kai koiratkin vanhenevat ja jossain vaiheessa joutuvat ihan luonnollisistakin syistä jäämään pois sarjasta, mutta että se tehdään noin salakavalasti ja muka niin, ettei kukaan huomaa mitään, jos otetaan joku samantapainen ja -värinen koira sen tilalle. Höh. Näkeehän sen nyt sokea siilikin, ettei se ole Alfred! Sehän on ihan erinäköinen päästäänkin, sitä paitsi isompi ja ihan eriluonteinen! Vaadimme kunnon hautajaisjaksot edesmenneille koiranäyttelijöillekin, olkoonkin, ettei niitä kestäisi katsoa! Vielä kerrran HÖH!

Olipas aika väli kirjoituksissa, pahoittelen, jos nyt ketään kiinnostaa. Joulukiireitäkään ei voi syyttää, sillä tänä vuonna ainoa joulua varten tekemäni homma oli muutaman joulukortin (30+) kirjoittaminen. Sekin tein yhtenä varhaisena aamuna vain muutaman tunnin yöunen jälkeen, niin ettei rivien erottamisestakaan tahtonut tulla mitään, pahoittelemme myös paikoin omituista kirjoitusasua. Tässä iässä silmien herääminen näyttää kestävän... Tunnen itseni kyllä melko kädettömäksi, sillä yhtään joulupakettia en ole lähettänyt yhtään mihinkään. Voi. Eniten maailmassa (tai no, melkein, mutta kuitenkin...) rakastan lahjojen hankkimista ja antamista, mutta nyt kaikki lahjamme myöhästyvät, kunnes tulemme Suomeen. Viime vuonna lahjojen postikuluihin upposi nimittäin useampi sata euroa, niin että nyt on pakko vähän himmata ja tuoda ne tullessamme. Pahoittelemme sitäkin. Tosi kummallinen asia on kuitenkin (myös) se, että ainakin yksi kortti oli ehtinyt perille Suomeen jo tänään, vaikka postitin ne vasta toissapäivänä. Vielä muutama viikko sitten kaiken postin kesti kulkea täältä sinne tai sieltä tänne vähintään puolitoista viikkoa...

 

Sis%C3%A4etana%20001.jpg

 

Hänt ei pal kiinnosta.