Kyllä ei ole kuulkaa kivaa, kun laittavat kansallispäivän juuri siksi päiväksi, kun toiset yrittävät mennä kauppaan! Ihmettelin kyllä vähän aamulla, kun posti ei tuonut sitä tavallista mainospinoa eikä mitään muutakaan, ja ajattelin tarkistaa kalenterista, että olisiko tänään joku pyhä, mutta sitten se jäi, enkä yhtään edes älynnyt miettiä päivämäärää. Yhtään ei olisi huvittanut edes tänään kauppaan lähteä, mutta hevosilta oli porkkanat loppu, eikä semmoista voi tietenkään sallia, ja niin vaan lähdettiin ajelemaan. Ja voi rotta, kaikki oli kiinni, ihan kaikki! Päästiin sentään puistoon kävelemään, ihme kyllä aika rauhassakin, mutta olin niin kiukkuinen, että olisi tehnyt mieli purra! Ja kun muutenkin yritän elää säästeliäästi, myös luonnon kannalta, enkä juuri turhaan ajele, vaan yritän aina toimittaa kaikki asiat kerralla. No, aina ei voi onnistua, hevoset saavat nyt pärjätä huomisiltaan ilman porkkanoita.

Matto%20056-normal.jpg

Eikä niistä per...siis samperin torajyvistäkään päästä varmaan ikinä eroon... Rinti nuoli taas toissapäivänä kylkeään, ihan uudesta kohtaa. Ensin luulin, että nyt sille on kuitenkin pesun jälkeen tullut hot spot, vaikka niin yritin pohjia myöten puhaltaa kuivaksi, mutta kun tarpeeksi kaivoin karvojen sisältä, sieltä löytyi ihan selvät torajyvän (tai mikä riiviö nyt onkaan, se torajyvähän oli oikeasti ihan kamala ja aiheutti vaikka mitä ruttoja) jäännökset, ja reikä ihossa. Se vaan ei jostain syystä ollut vaivannut sitä ollenkaan ennen, eikä ihokaan ollut turvonnut, ja koko jyvä oli saanut rauhassa tulla jo uloskin ja hajota. Laitoin siihen ihmevoidettani ja laventeliöljyä, ja annoin tietenkin Rintille varmuuden vuoksi Arnicaa, ja seuraavana päivänä koko reikää ei löytynyt enää kirveelläkään. Tuli mieleeni, että ehkä se Rion kyljessä oleva reikä oli aiheutunut ihan samasta vihulaisesta, siitäkin oli se jyvä varmaan jo poistunut vaivaamatta sitä ennen mitenkään, ja sekin reikä meni hoidettuna ihan uskomattoman nopeasti umpeen.

Käsittäisin nuo vielä, jos kyseessä olisi koirat, joita harjataan ja pidellään vaan joskus ja jouluna, mutta kun noita harjataan yleensä vähintään joka toinen päivä, ja muutenkin tutkin niiden turkista päivittäin kaikki ylimääräiset siemenet ja papinpojat sun muut, niin miten siellä kuitenkin voi muhia tuommoisia ihan huomaamatta...

Matto%20067-normal.jpg

Lauantaiaamuna päästin Pörrin, joka yleensä jo odottaa makuuhuoneen ovella nousemistani, tavalliseen tapaan makuuhuoneeseen mennessäni itse kylppäriin. Takaisin tullessa odotti yllätys, eikä kovin mukava sellainen - Pörri oli pissannut tyynylleni, ja sitä oli pussilakanassakin sen verran, että tyyny, tyynyliina, pussilakana ja täkki joutuivat saman tien pesuun. Ja tämä tietysti juuri, kun olin edellisenä iltana vaihtanut kaikki puhtaat lakanat...Noista kissoista ei näköjään koskaan tiedä. Mitään virtsatulehdustakaan sillä ei ollut, eikä Pörri yleensä ikinä muutenkaan tee asioitaan väärään paikkaan, mutta ilmeisesti sinä aamuna kuului tehdä noin...

Matto%20077-normal.jpg

Sain sentään sen navigaattorin myytyä, tosin sille samaiselle tyypille, joka jo aikaisemmin siitä yritti tinkiä. Parempi sentään saada siitä edes jotain kuin seisottaa sitä kaapissa turhan panttina. Olikin oikein mukava irlantilainen nuorimies, onnea vaan hänen ja Garminin yhteiselle taipaleelle ;) Kai noistakin sitten joku oikeasti tykkää, kun kuitenkin monet ammattilaisetkin sitä merkkiä käyttävät.

Matto%20047-normal.jpg

Kodinturvaaja :)

Meidän Mael Carhaixin pankki teki - taas - mukavan tempun ja sulkeutui kaikiksi iltapäiviksi. Jatkossa sinne siis pääsee asioimaan vain aamupäivisin, paitsi maanantaisin, jolloin kaikki pankit täällä ovat kiinni. Torstai-iltapäivisinhän se jo olikin jostain syystä aikaisemminkin suljettu, paitsi että sitä ennen se suljettu iltapäivä oli keskiviikko...Hiukan sekavaa.

Senkin takia olisi tänään kannattanut käydä kaupoissa, että tämä on ilmeisesti viikon viilein päivä ennen lauantaita, jolloin en ainakaan mielelläni mene kauppaan, silloin on väkeä aivan mahdottomasti joka puolella. Huomenna on kai pari astetta lämpimämpää, ja ylihuomisesta on pari päivää taas kamalaa hellettä. Odotamme kauhulla.

Matto%20068-normal.jpg