Vesipuisto%20006-normal.jpg

Ensin sitä rauhaa - Viiru lempiasennossaan ja -paikassaan, omimallaan sohvalla.

Muutenkin kuvat ovat vanhoista varastoista, tuo pilvinen ja sateinen keli ei ole oikein innostanut kuvaamaan. Eilen tuli lumiräntää, joka onneksi suli maahan osuessaan, ja tänäänkin satoi aamulla vettä. Seuraaviksi päiviksi on sentään ainakin luvassa kauniimpaa, mutta ensi yöksi jälleen pakkasen puolta.

Vesipuisto%20011-normal.jpg

Varsin erikoista tämä Ranskan pääsiäisen vietto - eilen oli Carhaixissa kaupat auki ja täysi tohina. Siis Pitkäperjantaina...? Katolinen maa ja kaikkea - no sitten katsoin ranskalaisesta seinäkalenteristani, eikä siinä ollut mitään merkintää koko juhlapäivästä, ainoastaan sunnuntain ja maanantain kohdalle oli laitettu pääsiäinen. Kovasti tahtoisi selitystä...

Nähtiin Carhaixissa yhtenä päivänä muuten Lapinkoira! Mikään muu se ei kerta kaikkiaan voinut olla kuin pikimusta lappalainen. Olisi ollut kiva pysähtyä, mutta ei voinut siinä kohtaa, ja olisiko sen emäntä edes ymmärtänyt mitään kunnolla osaamaani kieltä, mutta kovasti kiinnostaisi tietää mistä se on kotoisin. Seuraavalla kerralla, jos vielä ajetaan sen ohi, käytän ranskalaista pysähdystapaa: hätävilkut päälle, auto vaikka keskelle katua ja ei kun haastelemaan!

Vesipuisto%20022-normal.jpg

Rio taas yhtenä päivänä oli yllättäen väärällä puolella aitaa tuolla ylemmän naapurin puolella, missä bordercollie-tyttökin asustaa. Siivosin tallia ja ihmettelin, kun koiria ei yhtäkkiä näkynytkään siinä lähellä aidan takana. Rinti tuijotteli vähän matkan päässä aidan toiselle puolelle kuitenkaan haukkumatta, niin että arvasin sen katsovan isoveljensä perään, ja siellähän se rontti nuuski kaikessa rauhassa. Sitten seurasi taas vimmattua etsimistä, mistä aidan kohdasta se oli voinut sinne livahtaa. Ilmeisesti joku pienempi eläin (kettu?) oli tunkenut itsensä aiemmin aidan alta (siinä kohtaa aita on nimittäin toiveideni vastaisesti pelkkää kanaverkkoa ja tietysti taipuisaa), niin että eihän se ollut konstikaan tuon kokoisen collien pujottautua siitä toiselle puolelle. Siunasin kyllä sillä hetkellä Rintin ahtaanpaikankammoa, koska sen ei olisi tullut mieleenkään ahtautua niin pienestä kolosta minkään hajun perästä - muuten ne olisivat olleet molemmat väärällä puolella. Ankkuroin pitkän pätkän sitä kanaverkkoa sitten hevosten muovisilla aitatolpilla maahan, niin että nyt sieltä ei enää pitäisi minkään hiirtä isomman päästä alta.

Vesipuisto%20017-normal.jpg

Turhautuminen senkun kasvaa täällä, nimittäin noiden autojaan kauppaavien kanssa. Olen lähes kymmenelle myyjälle laittanut sähköpostia, toisille useampaan kertaan, mutta yksikään ei ole vastannut. Ja jos ei ilmoituksessa muuta yhteydenottokeinoa edes ole, niin mitä ihmettä?! Olin jo menossa kysymään tuolta naapurista neuvoa, jos hän voisi opastaa asiassa, mutta siellä ei ollut ketään kotona, joten pitää odottaa huomiseen. Ehkä ne minun kysymykseni ovat ranskalaiseen tyyliin liian niukkoja, pitäisi varmaan osata jaaritella ranskaksi ummet ja lammet, ennen kuin uskoisivat minun olevan tosissani. Ota näistä sitten selvä...

Kaiken lisäksi, edelleen ranskalaiseen tapaan, monissa ilmoituksissa on lueteltu kaikki mahdolliset auton lisävarusteet, mutta oleellisin, esim. kilometrit, vuosimalli, pituus ja paino, on jätetty kokonaan mainitsematta. Samoin kuvissa voi olla auto ulkoa ja ohjaamo...Jokainen varmaan tietää ilmankin, että siinä on kaksi penkkiä ja ratti, mutta asuntoautossa olisi aika paljon tärkeämpiäkin paikkoja kuvattavaksi. No jaa, mutta oikeasti menee kohta hermot!

Vesipuisto%20013-normal.jpg

Vielä yksi valitus: täältä ei saa kunnon kaurahiutaleita. Meiltä loppui nimittäin suomalaiset kaurahiutaleet, ja ostin sitten luomuosastolta (muualta niitä ei edes löydy, kaikista kaupoista ei sieltäkään) täkäläisiä, mutta siihen tyssäsi vähäksi aikaa kaurapuuron syönti. Vaikka niitä keittäisi miten ja laittaisi kaikki mahdolliset lisukkeet, ne eivät maistu miltään, ja lisäksi koko puuro on omituisen karkeaa ja melkein pureskeltavaa. Suomesta rahdataan sitten vuoden tarpeiksi Rainbown luomuhiutaleita, on ne niiin hyviä :) Sitä(kin) varten pitäisi löytää auto, jossa on tosi iso takatalli...

Lintukellolta on viimein katkaistu äänijänteet, nyt se enää kirahtaa säälittävästi joka tasatunti ;) Julmaa, mutta ei meistä enää kukaan kestänyt sitä, ja alakerrassa nukkujat (Tino vakituisesti, muut miten sattuu) joutuivat heräilemään sen kailotukseen pitkin yötä. Nyt kun vielä löytäisi sille jonkun järkevän paikan, ei sitä ilkeä kenellekään tuliaisiksikaan viedä ;)

Mahdottoman vaikea sana muuten kirjoittaa tuo pääsiäinen, siitä tuli jatkuvasti pääsisäinen - mahtaako viitata jotenkin siihen, että olisin päänsisäisen hoidon tarpeessa...Tätä menoa varmaan piankin. Viemäri on edelleen melkein tukossa keittiöstä, ei auttanut pullotettu putkimies. Nyt on kaiken lisäksi vanhankin keittiön viemäri alkanut oireilla niin, että pesukone ei enää saanut kunnolla lingottua, kun ei päässyt kunnolla eroon vesistään. Yläkerran viemäri vielä vetää, kohta kai pitää siirtyä sinne tiskaamaan, mutta miten ihmeessä saan pesukoneen sinne?