Peitto%20011.jpg

 

Buhuu, tämä kaapu on vihdoin valmis. Halloweeniä odotellessa...

Mutta eikös sovikin minulle hyvin:

 

Peitto%20014.jpg

 

Juu, sain tuon viimein kokonaan valmiiksi. Palathan oli virkattu kaikki jo aikaa, mutta en saanut virkattua kuin osan niistä yhteen, kun käsi alkoi krampata. Nyt vihdoin keksin ottaa ison neulan käteen ja ommella ne yhteen, ja sepä olikin helppoa ja nopeaa. Saumoistakin tuli paljon litteämmät, ja kaikki ylimääräiset langanpätkät sai kätevästi samalla piiloon. Noin aurinkoisen peiton kanssa kun huilailee, niin johan luulisi pahemmankin ruton väistyvän.

 

Karhunvatut%20004.jpg

 

Noin piristävän värisiä kukkiakin saatiin pitkästä aikaa maljakkoon. Nuo kasvoivat villeinä yhden pikkutien varrella, mutta pihoilla noita näkyy ihan istutettuinakin.

 

Peitto%20003.jpg

 

Jokin aika sitten askartelin tuommoisia leluja koirille niistä ylijääneistä ontelokuiduista. Päät vaan piti polttaa, etteivät purkaudu, ja meillä oli jonkin aikaa melkoinen katku. Hyvin ovat kelvanneet ainakin omille koirilleni, yhden vaan heitin jo vahingossa katolle, josta ei saada sitä alas. Onneksi sillä on siellä seurana toinenkin lelu ;)

Meidän pihan poikki juoksi päivittäin kapinen kettu. Onneksi olimme aina silloin juuri sisällä, eikä sitä nyt ole enää näkynyt, mutta kovin sairas se oli eikä osannut varoa enää mitään. Koirat ovat nyt kuitenkin raapineet itseään tavallista enemmän, joten ilmeisesti saimme kaupan päälle kolme copista kallieta. Edellisen kirppuaineen teho oli jo laskussa tuossa vaiheessa, ja niinpä se pahus taisi tarttua, vaikka sen pitäisi hoitua poiskin jo toisesta kirppuaineuusinnasta. Sitä toivomme, ei se ainakaan ensimmäisestä lähtenyt, vaikkei nyt kovin pahasti tunnu vaivaavankaan.

Tuossa sivussa sain kantapään kautta ja informoitunakin (myöhemmin) oppia, että apteekit ovat täällä ihan itsenäisiä ja hinnoittelevat sitten kanssa ihan villisti. Se yksi kirppuaine, Dog-net-spot-on, joka ainakin käy collieillekin, maksaa ainakin apteekista riippuen 15 ja 25 euron välillä. Näin Ranskassa.

Nyt on taas ollut melko lämmintä ja aurinkoista, vaikka villasukat ovat taas sisällä tarpeen. Aurinkoisia syyspäiviä muuallekin :)

 

Peitto%20006.jpg

 

P.S. Tämäkin oli alunperin kirjoitettuna wordille kotona, mutta nyt en saa koko tekstiä millään tänne kopioitua, että yritän vielä joskus uudestaan, jääköön nyt typistetyksi versioksi...