Talvi%20kev%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4%20007-no

Näin lohduton on näkymä ulkona tänään. Lunta on maassa jo pari senttiä, ja edelleen taivaalta tulee jotain rännän tapaista. Voi hiisi! Eilen se jo alkoi tuo lumentulo, mutta tänään on vaan petrannut. Eikä siinä muuten niin mitään, onhan näihin ja pahempiinkin totuttu, mutta Suomessa, missä autoissa on nastat - ja uuneissa suljettavat pellit.

Vein nimittäin juuri eilen Barneyn vuotokohdan tutkittavaksi Carhaixiin, sain mielenkiintoisen pakuversion Partnerista käyttööni (kaksipaikkainen, takaosassa kuskataan ilmeisesti vain koiria, riistaa ja anoppeja, ja kytkin ottaa kiinni vasta puolivälissä taivasta...), ja pahoin pelkään, että tänään on pakko lähteä vielä hakemaan oma auto pois. Ilmeisesti vuodon löytäminen ei ole heillekään helppoa, kun ei ole vieläkään mitään soittoa tullut - tai sitten olen antanut väärän numeron, niitä kun on lankaliittymän kanssa jo kolme, niin menevät välillä sekaisin, vaikka olen vain yhden yrittänyt painaa päähäni asti ;) En yhtään valita, vaikka saisin autoni vasta huomenna, jolloin pitäisi taas olla kesäkeli.

Lis%C3%A4%C3%A4%20kev%C3%A4tkukkia%20-13

Tällaista oli pihalla vielä sunnuntaina, nyt nuo kukkaparat nuokkuvat lumen alla.

Talvi%20kev%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4%20005-no

Vaan eipä meillä hätää täällä sisällä ole, takassa palaa tuli ja on toistaiseksi lämmintä - tosin vähintään puolet lämmöstä päästetään täällä harakoille, kun kaminan ympärillä ei ole minkäänlaisia varaavia tiiliä tai kiviä, eivätkä nekään kyllä paljon auttaisi, täällä kun ei tunneta suljettavia peltejä lainkaan.

Lis%C3%A4%C3%A4%20kev%C3%A4tkukkia%20-13

Ihan itse ostettuja synttärikukkia sunnuntailta, vaikka ovat ne toki vieläkin voimissaan :)

Kaapissa on nyt (vähän aikaa, kovin on katoavaista mainen onni) runsaasti Fazerin sinistä, kiitos kaikille saapuneista lahjoista :)

Lis%C3%A4%C3%A4%20kev%C3%A4tkukkia%20-13

Tässä meidän kanitalli. Nuo eivät kyllä ole kaneja, ja valotuskin temppuilee Rintin vaaleassa turkissa... Toin kyllä eilen kanit sisään lämpimään, kun eivät vieläkään käytä kumpaakaan koppiaan ainakaan lämmittelytarkoituksiin. Nyt ne ovat tuossa matkustusboksissaan, joka odottaa lähtöä Suomeen Luca-kooikkerin lentoboksiksi. Ovi on toki auki, että pääsevät halutessaan hyppelemään ympäriinsä, vaan eipä tunnu paljon huvittavan. Huomenna varmaan pääsevät taas tuonne kotitalliinsa, missä pomppivat aina välillä kuin villikanit.

Lis%C3%A4%C3%A4%20kev%C3%A4tkukkia%20-13

Pihan rosmariinipuskakin kukkii jo.

Lis%C3%A4%C3%A4%20kev%C3%A4tkukkia%20-13

Tässä näkyy selvemmin pihapenkereen kateaine - täällä on käsittämätön tapa kattaa suuri osa kukkamaista pressumaisella muovilla, josta sitten kyllä sitkeimmät rikkaruohot kuitenkin - onneksi - puskevat läpi. Itse katselisin kyllä mieluummin niitä rikkaruohoja :)

Lis%C3%A4%C3%A4%20kev%C3%A4tkukkia%20-13

Nämäkin ovat oikein ryöhähtäneet kukkaan viime aikoina.

Karl kävi taas yhtenä päivänä laittelemassa yhtä ja toista tarpeellista. Nyt meillä on alakerrassa jopa peili, että voi tarkistaa naamansa kuratilanteen kapuamatta enää ylös ennen syöksymistä ihmisten ilmoille ;) Nauroimme kippurassa muistellessamme täkäläisissä kaupoissa suorittamiamme Oscarin arvoisia näyttelijänhommia. Itse yritin esittää taannoin täkäläisessä puhelin- ja tietokoneliikkeessä ukkosta - myyjän ilme oli näkemisen arvoinen, mutta onneksi pääsi jyvälle ennen valkotakkisten kutsumista, ja sain ukkostakin kestävän jakorasian ;). Karl taas oli joskus näytellyt kärpästä yrittäessään saada ostettua kärpäspaperia...Eräästä miehestä oli niin ikään tullut kylässään kuuluisa, kun oli ilmoittanut vahingossa ja väärin lausumansa sanan johdosta kiinnittävänsä laatan seinään siemennesteellä (oikea sana olisi ollut sementti englanniksi oikein lausuttuna)... Ei ole aina helppoa tulla ymmärretyksi, kun ei voi puhua äidinkieltään, eikä aina edes englantia :)

Luin vähän aikaa sitten kirjan "Kirjastokissa". Siinä kerrotaan eräässä Iowan kaupungissa asustaneesta kirjastokissasta, suosittelen. Mutta - anteeksi vain, mutta siinä oli eräs iso mutta, mikä teki minut ihan kamalan kiukkuiseksi. Miksi hemmetissä se kissa jätettiin sinne kirjastoon yksin öiksi ja viikonlopuiksi?!  Pääsihän se pidempinä lomina sen löytäneen kirjastotädin luokse, ja sitä käytiin ruokkimassa sunnuntaisin, mutta mitäs, jos heidän maailmankuulu ja muutenkin niin rakas kissansa olisi esimerkiksi kuollut yöllä tulipalossa? No juu, kissakin on jo siirtynyt taivaallisiin sfääreihin elettyään yli 19 vuotta, mutta kun nyt olen tämmöinen niuho eläinasioissa...En ymmärrä edes talleja, jotka sijaitsevat kaukana omistajistaan ja joiden asukkaat ovat omissa hoteissaan kaiket yöt, ilman että kukaan näkee mahdollisia katastrofeja ajoissa. Tietenkään kukaan ei voi olla paikalla kaiken aikaa, ja mikä hyvänsä eläin voi hankkiutua pulaan tai kuolla vaikka omistajan ollessa vartin poissa, mutta silti, yyyh.

Ja lumisade sen kuin sakenee...Näkyy Suomessakin olevan aika kipakoita pakkasia vielä, varsinkin öisin, mutta tämä on Ranska...Joku, jossain...haloo, tahtoo kevään :)