Huomioliivihurtat%20034-normal.jpg

Tänään käytiin lounasaikaan lenkillä tuolla Locarnin kukkuloilla kymmenen minuutin ajomatkan päässä, ja saatiin kulkea ihan rauhassa ilman ainuttakaan metsästäjää. Onneksi lounas on täällä niin pyhä asia, että jopa eläinten jahtaaminen lopetetaan siksi aikaa. Laitoin kuitenkin varmuuden vuoksi koirille heijastinliivit. Rondo saa nyt käyttää joskus jotain hoitokoiraa varten hankkimaani liiviä, kun muut ovat joko liian pieniä (Tinon) tai liian suuria.

Huomioliivihurtat%20015-normal.jpg

Taas tuhoisa viikonloppu, vaikka yritän taistella kiusausta vastaan. Karl kävi viikolla vuolemassa hevosten kaviot, ja silloin oli puhetta, että yrittäisivät tulla Julien kanssa pian käymään molemmat, että Juliellakin olisi ilo tutustua Rondoon. Varmuuden vuoksi sitten ostin viikonlopuksi tarjottimellisen minileivoksia, niitä taisi (huom. mennyt aikamuoto) olla alunperin 18, hintaa reilu 7 €. No niin, eivät ole tulleet, ilmeisesti vieraansa eivät ole lähteneet, ja olen joutunut viettämään viikonloppua jääkaapissa lymyilevien leivosten kanssa. Eivätpä lymyile enää, ainakaan kaikki...Ja kaikki tämä sen jälkeen, kun olin yllättäen laihtunut Rondon tultua 2,5 kg, viikossa!

Ranskaan ei ainakaan laihtumaan kannata tulla, jos kerrankin kulkee kaupassa leivoshyllyn ohi. Hinnat ovat tajuttoman halpoja, esim. kahdeksan normaalikokoisen leivoksen lajitelma n. 7 €, ja valikoimat saavat kuolan valumaan. Siis aluksi, nykyään pystyn enää hädin tuskin syömään mansikkaleivoksia, kaikki muut lähinnä ällöttävät, ja nuokin onneksi usein ;) Lähinnä tuo ällötys johtuu ainakin itselläni paljosta rasvasta ja ylenpalttisesta sokerin käytöstä, niitä täkäläisissä leivonnaisissa riittää. Kaiken kamaluuden lisäksi bongasin uusitusta Leclercistä (juuri kun minun piti näyttää Marille valtavia viinihyllykokonaisuuksia, ne olikin roudattu ihan muualle, ja suurin osa lymyili ilmeisesti välillä varastossa...) ikiherkkuani marsipaania tosi edullisesti. Muutamaan päivään en tohdi vilkaistakaan vaakaan päin.

Huomioliivihurtat%20023-normal.jpg

Nykyään minulla on imuroidessa kaksi assistenttia. Rintin lisäksi Rondo asettui heti suulakkeenpaimennusasemiin, ja niin sitä mentiin iloisesti melskaten ympäri huushollia. Taitaa olla sukuvika ;)

Pelloilla näkyy nykyään runsaasti läppäsiipiä (töyhtöhyyppiä, suom.huom.), ja puhelinlangoilla kottaraisia, kiitos kun olette lähettäneet niitä tänne sieltä pohjoisesta. Viime talvena meidän piha oli välillä mustanaan kottaraisista, ja niitä kulki hevosten ympärillä isot joukot täysin pelottomina.

Tämä sen sijaan on toinen meidän vakiokyyhkyistä, jotka usein yöpyvätkin pihan sähkölangalla niin että vasta langan keinunta saa ne vihdoin raottamaan silmiään.

Rondo%2011-12%20vk%20007-normal.jpg

Tähän aikaan vuodesta nekin ovat erittäin arkoja, kuten kaikki muutkin villieläimet (plus yksi suomalaistäti) täällä pyssymiesten pelossa, ja niinpä tuonkin puoliso häipyi heti kun havaitsi liikettä ikkunan takana.