Täällä on taas kuivaa. Laidun alkaa olla kaikkea muuta kuin vihreä, ja hevoset saavat kulkea melkoisesti ympäriinsä löytääkseen tuoretta syötävää. Nyt kaivattaisiin vähintään vuorokauden kestävää sadetta. Viime yönä oli satanut vähän, mutta sekin on vain hetkellinen helpotus. Ukkosta tuntuu olevan ilmassa, pää särkee ja väsyttää, vaikka mitä tekisi.

Hevosruoka%20011-normal.jpg

Blakkurkin näkyi äsken vetäneen maihin pihalla, niin kuin usein kuumalla, mutta nousi sentään hetken päästä piehtaroinnin kautta taas tolpilleen.

Iso%20kierto%20010-normal.jpg

Tämä suosikki on sentään löytynyt ruohon seasta, mutta loppujen suhteen olen jo menettänyt toivoni, lienevätkö myyrät käyttäneet narupallot kolojensa tukkimiseen ;)

Vesiongelmia on sisälläkin. Keittiön tiskiallas lakkasi eilen ykskaks pitämästä vettä, eikä siinä auta edes muovikelmun käyttäminen tiivisteenä, tiskivesi katoaa saman tien viemäriin. Pitää varmaan ruveta käyttämään pesuvatia altaassa, se on ainakin vedenpitävä. Kaiken lisäksi näillä ranskalaisilla altailla ja viemäreillä on niilläkin ihan oma logiikkansa - jos toinen, isompi allas tyhjenee, niin se pienempikin tyhjenee, vaikka sen metallitulppa pitää muuten ihan hyvin vettä...Viemäreistä voisi kirjoittaa ihan oman kärsimyskertomuksensa, mutta riittäköön kun todetaan niiden olevan niin ahtaita, että menevät tukkoon mitä uskomattomimmista asioista, niihin ei paranisi päästää mitään sinapinsiementä isompaa, tai ollaan taas lirissä - kirjaimellisesti.

Suihkunurkan toinen ovikin sanoi osittain sopimuksensa irti eikä suostu kunnolla liikkumaan. Tietenkin se teki sen juuri ollessani suihkussa, eikä toinenkaan ovi suostunut myötätunnosta liikahtamaankaan. Koin jo kauhuntäyteisiä hetkiä kuvitellessani jääväni oman suihkunurkkani vangiksi. Onhan siellä ylhäällä vapaata tilaa, mutta ei näillä polvilla sieltä kiivetä - enkä kyllä tiedä, millä sieltä kukaan onnistuisi millään polvilla itseään ulos pungertamaan kaatamatta siinä sivussa koko hökötystä. Aikani taisteltuani sain sentään toista ovea raotettua sen verran, että pääsin kiemurtamaan ulos. Oikeastaan taitaisi olla viisainta ottaa kännykkä johonkin vesitiiviiseen koteloon suihkuun mennessä, mutta toisaalta siellä tulisi kylmä apua odotellessa, ja joka tapauksessa otan vieraita vastaan mieluiten vaatteet päällä, joten kylpytakkikin olisi viisainta pitää käden ulottuvilla...No, sain sen toisenkin oven jotenkin hallintaan, mutta vikaa siinä on, että pitää tietää konstit, millä sitä hiissaa edes takaisin. Kunhan nyt päästäisiin täältä, ennen kuin koko talo hajoaa ;)

Hevosruoka%20004-normal.jpg

Maistuis varmaan aika monelle muullekin :) Hevosten aamuruokakupit. Karhunvatukoita riittää nyt niillekin, ja minttua taas annan varmuuden vuoksi yskänlääkkeeksi. Kellään ei nyt kyllä varsinaisesti yskää ole, mutta silloin tällöin jompi kumpi potentiaalisista yskijöistä (Ransu tai Blakkur) köhähtää muutaman kerran laitumella tai yöllä tallissa (jos ei se sitten ole joku naapurin possuista, suuntaa on vähän vaikea yöllä sisältä määrittää, mutta ne kyllä yskivät yleensä enemmän talvella, kun on kosteaa ja kylmää). Eipä tuosta ainakaan haittaa ole, joten nyt saavat kaikki kolme ylimääräisen minttuannoksen. Pihan mintuissa alkaa taas vaan olla osaksi jotain harmaata, joten niitä ei voi enää kauaa käyttää. Onneksi on tallessa jo kuivattua minttua talveksi :)

Aikani yritin Rintiä siedättää kärpäslätkän ääneen, mutta seuraavalla kerralla se taas räjähti täyteen haukkuun kärpäsiä listiessäni. Lopulta paloi pinna ja kokeilin shokkihoitoa - lätkä lensi kauheasti mylväisten kohti Rintiä (ei siis päin, jos joku nyt jo tapailee Leysir-Kopran numeroa ;) ), ja katso, nyt saan lätkiä kärpäsiä ihan rauhassa :) Tuo on sen verran kovahermoinen koira, ettei sitä yleensä mikään pitkäksi aikaa hätkäytä, mutta ilmeisesti se oli tarpeeksi yllättävä reaktio kärpäslätkältä jäädäkseen kerralla muistiin :)

Hevosruoka%20012-normal.jpg

Sain postipaketissa kummitytöltäni paitsi tilaamiani tavaroita, myös muutaman uuden kirjan (joista, siis suomenkielisistä, on täällä huutava pula, vaikka luen jo vanhojakin ties kuinka monenteen kertaan) sekä Fazerin sinistä ja Da Capoja, juuri kun olin edellispäivänä ajatellut olevani valmis vaikka tappamaan yhdestä Da Caposta ;). No, siitä on nyt jo pari päivää, arvatkaa, montako on jäljellä...

Pörrin selkäkarvat eivät suinkaan ole pystyssä siksi, että se olisi vihainen, vaan ne on tuettu pystyyn kuolageelillä...

Iso%20kierto%20006-normal.jpg

...nimittäin tämän riiviön kuolalla. Vielä kun se oppisi jättämään kissat rauhaan lähentelyiltään...Ne vaan ovat niin mukavia leikkikalu...siis kavereita, kun toisista (varsinkin Pörristä) lähtee niin mojovia ääniäkin.

Tässä samalla siedätän tuota samaa riiviötä naapurin bordercollien haukuntaan. Jäpitys (sen naapurin koiran), naks ja nami, ja uudestaan...ja uudestaan...ja...

Kieltämättä tuolla koiralla (Gwendy tai Gvendy, en ole varma kumpi, sen nimi on bretonia ja tarkoittaa kuulemma mustavalkoista) on aika provosoiva haukku. Se on tosi fiksu ja kiltti koira eikä hauku muuta kuin silloin, kun sen isäntä huristelee joko ruohonleikkurilla tai traktorilla, mutta sitten se räköttääkin kuin puolta pienempi piski, korkealta ja kovaa. Nämä aikuiset eivät enää korviaan lotkauta, mutta tuo murkku sekoaa, varsinkin ulkona, ja juoksee ja haukkuu itsensä puolitainnoksiin, jos ei sitä hae aidalta pois (ja siinäkin saa suorittaa monta ovelaa manööveriä, sillä se muuttaa salamannopeasti juoksemansa lenkin suuntaa ja reittiä nähdessään minun tulevan paikalle). Ymmärrän kyllä sitä naapurin koiraakin, se kun on ainoa vähänkin paimentamiseen viittaava työ sillä, ei ihme, että keittää vähän yli, mutta eikö se voisi paimentaa rodulleen tyypilliseen tapaan hiljaa, tai vaikka matalasti mörähdellen... ;)

Eilen vein taas munapyydykseni naapurin kanalaan, ja ketkäs siellä olivatkaan - no tietysti ne kutut. Ei auttanut muu kuin mennä häiritsemään naapurien pyhää lounashetkeä, itse ainakin mieluummin keskeyttäisin ateriani kuin hoitelisin ähkyisiä kuttuja - ne nimittäin pistelivät kanojen viljaa kovaa kyytiä suihinsa... Munia ei ainakaan vielä illalla ollut käynyt pyydykseeni, mutta eiköhän sinne jo ole ilmestynyt uusia aamun jälkeen, kun munat on taas kerätty pesistä :)