Iso%20kierto%20052-normal.jpg

Sunnuntaina varustauduimme aamulenkille kunnon Fiskarsin saksilla ja paksuilla hanskoilla. Trimmasin niitä pahuksen karhunvatukan varsia polulta ja sen vierestä niin, että jonkin aikaa pääsee taas kävelemään repimättä niitä kaiken aikaa koirien turkeista (tosin ovat oppineet jo melko tehokkaasti vapautumaan niistä peruuttamalla tulosuuntaan) ja omista vaatteista. Koirat syövät noita kypsiä marjoja pihalta ja lenkin varren pusikoista aina kun vaan niihin yltävät, varsinkin Rinti ja Rondo, piikkien uhallakin, Rio odottaa mieluummin palvelua kuonoaan naarmuttamatta ;) Olen ollut näkevinäni, että Rinti popsii pihalta myös laakerinmarjoja, mikä on vähän huolestuttavaa, kun niissä on kuitenkin suht iso kivi sisällä. Milläänhän niitä kaikkia ei voi näkyviltä poistaakaan, kun niitä putoilee puista vaan lisää kaiken aikaa, ja pihalla kasvaa laakereita joka puolella.

Rinti%204%20v%20010-normal.jpg

Sadetta on onneksi saatu jo monena päivänä, niin että kissojenkin on ollut välillä pakko tyytyä vähäisempään ulkoiluun. Laitumen ruoho on edelleen turhan kuivaa ja lyhyttä eikä sillä tunnu olevan mitään kiirettä kasvaa, joten lisää vettä, kiitos :)  Aika hyvä pohjavedenmittari on tuolla reilun kilometrin päässä olevalla pihalla sijaitseva suihkulähde. Se on talvisin ääriään myöten täynnä ja suihkuttelee iloisesti, mutta kuivuu sitten kesää kohti, kunnes pohjalla on vettä enää pieni läiskä. Vielä ei ole veden määrässä tapahtunut juuri yhtään lisäystä...

Blakkur tuli pari iltaa sitten laitumelta vaihteeksi ilman itikkahuppua. Seuraavana aamuna kierrettiin laidunta ristiin rastiin ja löydettiin paitsi se edellispäivänä kadonnut huppu, myös kaksi aikaisemmin hukattua, joita ei ole aikaisemmin löytynyt kirveelläkään. Ehkä ruoho oli nyt tarpeeksi lyhyttä tai jotain, eivät ne olleet edes erityisen hankalasti löydettävissä - tällä kertaa, edelliskerralla tuntui, että maa oli ne niellyt...

Rinti%204%20v%20019-normal.jpg

Naapurin setä toi meille viime viikolla heinäpaalin ja kertoi heidän lähtevän retkeilyautollaan reissuun 15. päivä. Kanoja tulisi kuulemma katsomaan heidän toinen poikansa, joka ei kuitenkaan pääsisi tänne kuin ehkä joka kolmas päivä. Tarjouduin katsomaan kanoja tuossa samalla kun kuitenkin tässä kotona ollaan, ja hän lupasi puhua vaimolleen asiasta. Nyt on eilisestä asti ollut naapurin puolella tosi hiljaista, koira ei hauku (mistä en valita yhtään, sillä edelleen Rondo on seota ulkona sen jäpityksestä , vaikka sisällä olen sen jo saanut aika hyvin siihen siedätettyä) eikä kuulu koneiden ääntä, niin että ilmeisesti ovatkin lähteneet jo matkalleen. Kanatkin ovat kaikesta päätellen kaiken aikaa vapaita kulkemaan laitumelleen ja takaisin, mutta huolestuttavaa on, että kutut kuitenkin mäkättävät edelleen siellä, siis niitäkään ei kukaan sitten ilmeisesti katso kuin kolmen päivän välein... Voi näitä ranskalaisia ja niiden huolettomuutta eläinten hoidossa! Voisin kai silti käydä niitä epävirallisesti katsomassa, mutta toisaalta on noloa tunkeilla sinne, kun isäntäväki on poissa. Ehkä käyn silloin tällöin vähän vaan hiippailemassa...

Rinti%204%20v%20014-normal.jpg

Alkaa kyllä muutenkin päreet palaa näiden eläinten handlaamiseen. Tuolla mäen päällä on talo, jossa oli tänne muuttaessamme kaksi maailman takkuisinta Chow chowta. Tontin edessä oli aita, josta kuitenkin puuttui monta metriä, niin että koirat pääsivät aina halutessaan seikkailemaan tielle, mutta eivät yleensä kuitenkaan tulleet varsinaisesti peräämme. Sitten seuraavana keväänä toinen koirista katosi pihalta (ne kyllä pääsevät sentään sisään, mutta muuten niitä ei kamalasti tunnuta hoidettavan, lenkille eivät taatusti pääse koskaan, eikä kukaan ilmeisesti ole kuullutkaan mistään turkin hoidosta), joten oli varmaan kuollut. Vuoden verran pihan ohittaminen sujui ihan mukavasti, jäljelle jäänyt (ilmeisesti narttu) tyytyi makailemaan rapuilla ja katselemaan kaikessa rauhassa ohimarssiamme. Nyt tänä keväänä sinne ilmestyi yhtäkkiä uusi uros (kaikesta päätellen, on ainakin kehonkieleltään niin uros kuin olla voi, muutenhan niistä karvapalloista on vaikea mitään sukupuolileimaa ainakaan kauempaa erottaa), vaaleampi kuin se edellinen ja temperamentiltaankin ihan toista luokkaa.

Juuri toissailtana menimme tontin ohi, ja vaikka aita on nyttemmin kattavampi, niin portti on kaiken aikaa auki (!). Se uroshan aloitti senpäiväisen rähinäkonsertin ja oli vähällä rynnätä suoraan peräämme, mutta isäntä sai sen karjunnallaan juuri ja juuri pysymään pihalla - hetken, sillä isommalle tielle päästyämme näin sen kuitenkin muutaman kymmenen metrin päässä meistä, missä se oli vähällä jäädä auton alle. Olin niin kiukkuinen, että paluumatkalle varustauduin isolla karahkalla ja olin valmis myös käyttämään sitä, jos se koira hyökkäisi omieni kimppuun. Portti oli sentään älykkäästi sillä välin suljettu, mutta uros rähisi edelleen aidan takana. No, sitä aitaakin on vaan se osuus, missä ei kasva pensaita tontin reunassa, ja hetken päästä näin ne koirat taas perässämme tuossa kujalla. Huusin niille uhkauksia ihan selvällä suomenkielellä, mutta hyvin ymmärsivät, ja tietysti reviirikin oli vaihtumassa siinä vaiheessa jo meidän eduksemme, niin ettei sillä uroksellakaan ollut enää niin suurta uhoamisvimmaa. Mutta oikeasti en enää tiedä, koska sen tontin ohi voi enää edes kulkea. En taatusti halua mitään koiratappeluita, saati Rondolle yhtään ikävää koirakokemusta tässä maassa, missä pennun sosiaalistaminen vieraisiin koiriin on lähes mahdotonta tuttujen ja turvallisten kavereiden puuttuessa. Voi rähmä!

Eilen yritin taas pitää pihakirpparia, ja menestys oli uskomaton - ei yhtään kävijää. Sen sijaan sähköpostiin tuli kaikenlaisia tiedusteluja eläintarvikkeista, joita minulla ei tietenkään ollut tarjolla, plus yksi kiinnostunut tiedustelu kanikopista ja -häkistä, mutta ei siitäkään ole sen valmiimpaa tullut, että saa nähdä.

Jotain positiivista sentään tähän loppuun...

Rinti%204%20v%20015-normal.jpg

Positiivista on tietysti sekin, että nyt voimme siivota tallin mihin aikaan hyvänsä, ei tarvitse tehdä sitä naapurien (ja koiran) ollessa lounaalla sisätiloissa :) Ja toinen positiivinen asia on helteiden loppuminen ainakin toistaiseksi, eilen piti jo sisällä laittaa villasukat jalkaan :)